Kereső toggle

Tájkép csata előtt

Így látják a budapesti esélyeket a Fideszben és az MSZP-ben

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Nagyon másképp látják a fővárosi esélyeket a Fideszben és az ellenzékben másfél hónappal az önkormányzati választás előtt. Az ellenzék a legtöbb kerületet nyerhetőnek tartja, ám a Fidesz egészen meglepő helyeken is magabiztos győzelemre számít.

                    

Ha a kormánypárt jól kalkulál, Karácsony Gergelynek – még ha történetesen nyerne is – nagyon nehéz dolga lenne egy kormánypártok dominálta közgyűléssel az oldalán.

A Fidesz nem tudta és nem is akarta befolyásolni az ellenzéki előválasztás kimenetelét, és úgy látja: mind Karácsony Gergely, mind Kálmán Olga indulásában „komoly lehetőségek vannak” a számukra – közölte a Hetekkel egy vezető fideszes, hozzátéve: Karácsonnyal kapcsolatban a jelölt alkalmatlansága, a zuglói parkolási botrány és a kerületi költségvetés állapota a fő muníciójuk.

A bohócozás háttere

 

Azt azonban a Fideszben is elismerik, hogy a fővárosi közeg nehéz terep a számukra, „Budapesten sosincs egyszerű kampány”, de a kormánypártban úgy látják: Karácsonynak „jól látható hiányossága, hogy sodródó, cselekvésképtelen”. Ráadásul egyáltalán nem látják biztosnak, hogy „bizonyos MSZP-s és DK-s körök érdekeltek” lennének Karácsony győzelmében, aki néhány évvel ezelőtt még úgy nyilatkozott, hogy jobban utálja a szocialistákat, mint a Fideszt.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: