Kereső toggle

Ütközőzónák

Belharcoktól hangos az önkormányzati kampány

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Pártszakadások, kizárások, árulások és trükkök színesítik a közelgő önkormányzati választási kampányt. A kormányoldalon és az ellenzék térfelén egyaránt történnek meglepő vagy akár bűncselekmény gyanúját felvető dolgok.

Pécsett nem jött össze a teljes ellenzéki összefogás, mert az LMP saját polgármesterjelöltet indít Kóbor József személyében, emellett mind a 18 választókörzetben lesz saját aspiránsa. Az egykor szebb napokat élt zöldpárt azt követően döntött Kóbor támogatása mellett, hogy a többi ellenzéki párt bejelentette: Péterffy Attilát, a helyi hőerőmű korábbi vezetőjét indítják a polgármesterségért.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője azt állítja, hogy a DK helyi szervezete verte szét a teljes ellenzéki összefogást. Tény, hogy egy tavasszal nyilvánosságra került hangfelvételen a DK helyi vezetője kritikus megjegyzésekkel illette a többi ellenzéki jelöltet, Kóbor Józsefről például azt mondta, olyan elvont ember, hogy „nem találta meg a folyosón a villanyt”.

Az LMP mindemellett Péterffy Attilát sem tudja támogatni, mert szerintük hozzá köthető a városi biomassza-tüzelés elindítása, ami erdőirtással párosult, és ez elvi korlátot jelent a zöldek számára.

Szécsény

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: