hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vészfékezés a lakástámogatásban
Mi lesz az LTP-k állami támogatásának megszüntetése után,

2018. 10. 18.
Szerdától megszűnt a lakástakarékpénztárak állami támogatása. Az eddigi rendszer a kormányzati indoklás szerint fenntarthatatlan volt, s helyette inkább a CSOK-ot bővítenék.

 

Egyelőre nincsenek információk arról, hogy mennyivel ugrott meg hétfőn és kedden a lakástakarékpénztárak (LTP) új ügyfeleinek a száma, de a bankok előtt kígyózó sorokból és az éjjel is elfoglalt ügyintézőkből ítélve rekord növekedés realizálódhatott a két nap alatt. Az ok: hétfőn robbant a hír, hogy Bánki Erik fideszes képviselő benyújtott egy javaslatot az LTP állami támogatásának megszüntetéséről.

Az indítványt a parlament más­nap megvitatta, megszavazta, Áder János aláírta, és a Magyar Közlönyben már szerdán megjelent a módosítás. A meglévő szerződéseket nem érinti a változtatás, de mostantól elvileg nem lehet az eddigi kedvező feltételekkel lakás-előtakarékossági szerződést kötni, bár szakemberek szerint az érdeklődőknek még mindig érdemes felkeresniük egy tanácsadót.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!