Kereső toggle

Bolhából elefánt?

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Régóta nem volt ilyen nagy jelentőségű parlamenti választás, mint a most következő. Még az 1990-es első szabad választás sem éri el a 2018-as különleges fontosságát. Miért van ez? Röviden azért, mert hazánk léte a tét. Sokan ezt túlzásnak tartják, de nincs igazuk. Szabadságunk és függetlenségünk már ma is erősen rokkant. A bevándorláspárti erők győzelme lenne az épp haldoklónak a kegyelemdöfés.

 „Nekünk Magyarország az első!” – olvassuk a Fidesz plakátjain országszerte. Mi ez? Pártpropaganda önző hatalmi célok érdekében? A Fidesz és Orbán Viktor láthatóan a bevándorlás kérdését állítja a kampánya középpontjába. Marketingcélok érdekében kreált megfélemlítő hazugság? A Fidesz Hódmezővásárhely után nem tud váltani, „marad hát a migráció, az ország megvédése a választás tétjeként akkor is, ha az ördögnek sem akarják tömegek megrohamozni a kerítést, s az EU kvótaügyi erőlködése sem látszik eléggé félelmetesnek.” (Szerető Szabolcs, Magyar Nemzet). Tényleg? A Fidesz bolhából csinál elefántot? Ha így van, akkor őrültek, akiket valóban el kell zavarni, gyorsan. De az sem kizárt, hogy a veszélyt tagadók az esztelenek.

Orbán Viktor így figyelmeztetett az évértékelőjében: „Nyugat-Európában bevándorlóországokká váltak a régi nagy európai nemzetek. A kulturális alapok átalakulása, a keresztény kultúrájú népesség fogyása, a nagyvárosok iszlamizálódása napról napra halad előre, s bevallom, hogy én nem látom azokat a politikai erőket, amelyek meg akarnák és meg tudnák állítani, horribile dictu: vissza tudnák fordítani a folyamatokat… Bármi is volt a kiváltó ok, Nyugat-Európa bevándorló…övezetté, kevert népességű világgá vált, és Közép-Európától különböző, merőben új fejlődési jövő felé halad. Rossz hír ez számunkra. Ez azt jelenti, hogy az iszlám civilizáció, amely mindig is hivatásának tekintette Európa megtérítését – ahogy ő mondja – az igaz hitre, a jövőben nemcsak dél, de nyugat felől is kopogtatni fog Közép-Európa ajtaján.” Ez nem egy megalapozatlan rémlátomás.  Magát a folyamatot valaki értékelheti pozitívan, de a létezését nem tagadhatja le, nem mondhatja azt, hogy Orbán egyszerűen kitalált dolgokkal kampánycélból gerjeszt félelmet. A miniszterelnök úgy látja, hogy ezek a valós jelenségek a jelenlegi Európa és Magyarország megszűnéséhez vezetnek középtávon. A kvótaügy is ide kapcsolódik, az önálló döntési jogunk védelméhez. Ha ezt egyszer kiengedjük a kezünkből, nem tudjuk majd visszaszerezni soha. Magyarország védelmének feladatát az összes politikai erőnek vállalnia kellene és ekkor valóban szólhatna másról is a választás. De csak a Fidesz vállalja ezt teljes mértékben. Az Unió teljes egységesülése ellen is csak a Fidesz lép fel következetesen.

Mi a helyzet az ellenzékkel? Az internacionalista liberális baloldal természetes szövetségese a globalista erőknek, ők biztosan kerítést bontanának és kvótát fogadnának el. Karácsony Gergelyék egy 2015-ös közleményben azt írták : „Semmiképpen se kerüljön sor határ menti kerítés építésére.”

A Párbeszéd Magyarországért 2015. október 15-ei keltezéssel közzétett másik hivatalos állásfoglalásában ez olvasható: „Ezerszer elmondtuk: a déli határon épített kerítés értelmetlen, embertelen és pazarlóan drága. (…) építése nem járul hozzá a menekültprobléma enyhítéséhez.”

Ebben az évben az Echo TV-nek Vona Gábor is azt fejtegette, hogy a kerítés alkalmatlan Magyarország megvédésére. Ugyancsak ő jelentette ki az RTL Klubnak nyilatkozva: „Kvótarendszer is fölmerült már ugye, hogy kvóták alapján szétosztjuk (a bevándorlókat), és amíg ez mondjuk pár ezer emberről szól, addig azt mondom, hogy oké, lehet ezen gondolkodni.” Igaz, a Jobbik valóban támogatja a baloldali kormányok által felszámolt határőrség visszaállítását, de azért ne felejtsük el, hogy a Jobbik elnöke könyvében ilyet is írt: „kijelentem, hogy ma az emberiség tradicionális – a transzcendenst a hétköznapival együtt megélő – kultúrájának az utolsó védőbástyája az iszlám világ maradt.” Ilyen iszlámképpel azért nehéz őszinte bevándorlásellenesnek látszani, és ez még akkor is igaz, ha sajnos a miniszterelnök is mondott olyat néhány évvel ezelőtt arab bankárokkal találkozva, hogy „újra kellene olvasni a Koránt. Ha a mi bankárjaink csupán egy kicsit ismerték volna a saría szabályait, ma nem tartanánk itt”.

A fő kérdés a következő: a Fidesz bolhából csinál elefántot? Nem. A bevándorlás, az Európai Egyesült Államok és a hozzá kapcsolódó kérdések egy egész elefántcsordát jelentenek, valójában. Az ellenzék tekintélyes része ezt az elefántot szívesen látja, és igyekszik bolhaként bemutatni az embereknek. Orbán tudatosan félelmet kelt, hogy így győzzön? Nem, hibáival együtt Orbán Viktor józan ember, aki valós veszélyekről beszél. A jelen helyzetben mögé kell állnia minden magyarnak, akinek fontos az országuk szabadsága és keresztény alapú kultúrája.

Olvasson tovább: