Kereső toggle

Brutális start

Gyakorlatilag megkezdődött a 2018-as választás kampánya

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Brutális választási kampányra számít Semjén Zsolt, derül ki a miniszterelnök-helyettes minapi, a Magyar Időknek adott interjújából. Semjén azt is elmondta, szerinte ősztől fog bedurvulni, „extatikussá” válni a kampány, mégpedig a tehetetlen ellenzék dühe miatt. Lehet, hogy Semjén tévedett, legalábbis a kezdési időpont tekintetében, ugyanis a hét vége óta meg­lehetősen felpörögtek az események és az indulatok is. A két póluson jelen­leg a kormány, illetve a Jobbik és a Simicska-család alkotta egység áll, a bal­oldali ellenzék most halkabb.

Pénteken kerültek utcára a Jobbik óriásplakátjai, a „Ti dolgoztok – ők lopnak” üzenettel. A második tagmondat jelentését Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Rogán Antal és Habony Árpád arcképe segít értelmezni, a hangulatot pedig az „ezért alacsonyak a nyugdíjak” magyarázó szöveg fokozza. A Jobbik Simicska Lajos plakáthelyein kampányol, ami tovább erősíti a Fidesz egykori pénztárnoka és a radikális párt összefogásáról szóló vélelmeket. Amit természetesen a két Simicska – Lajos és fia, Ádám – nyilatkozatai sem árnyalnak, sőt: Simicska Ádám nemrégiben kijelentette, hogy a Jobbik kétharmados győzelmére számít jövőre, Simicska Lajos pedig azt mondta, minden szimpátiája a Jobbiké, amelynek egyedüliként van esélye a Fidesz legyőzésére. 

A Fideszben meglehetősen kiakadtak a „Ti dolgoztok – ők lopnak” plakátokon. Az atv.hu úgy értesült, hamarosan ellenplakátkampánnyal felelnek, melyen Simicska Lajos mint bábjátékos, Vona Gábor Jobbik elnök mint marionettfigura fog szerepelni. Emellett azonban – legalábbis Simicskáék állítása szerint – pszi­chológiai hadviselés is kezdődött a nagyvállalkozó ellen: Veszprém megyei családi háza környékét lesifotósok lepték el a hét végén, akik állítólag Simicska két kiskorú gyermekét is zaklatták. Bátyjuk, Simicska Ádám vasárnap este több Facebook-posztban is ezt állította, és először Győri Tibor üzletembert, Habony Árpád üzlettársát fenyegette meg, majd apja üzenetét tolmácsolva azt írta: ha a „Habony-média” nem száll le a gyerekekről, „ki lesznek belezve”. Újabb bejegyzését már a miniszterelnöknek – „Viktor!” – címezte az ifjabb Simicska, és félreérthetetlen utalásokat tett arra, hogy kínos információk­kal rendelkeznek Orbán Viktor családjáról.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható.

Olvasson tovább:

  • A 7,2 milliós határ

    A kormány nemzetbiztonsági okokból tartja fontosnak a külföldről támogatott nem-kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenységének újraszabályozását. A bírálók szerint a tényleges nemzetbiztonsági kockázatot jelentő szerveződések kiszűrésére ez a módszer teljesen alkalmatlan.
  • Orbán Soros-maratonra készül

    Kisebbségben vannak a Fideszben azok, akik feleslegesnek vagy elhibázottnak tartják a CEU körüli konfliktust. Orbán Viktor verbális és metakommunikációja mindenki számára világossá teszi a pártban, hogy ebben az ügyben bizalmi kérdést jelentene bármilyen különutasság. A hivatalos belső álláspont...
  • Gyorsított eljárás - Orbán Viktor és a CEU

    Még a Fidesz politikusait is meglepte, hogy a kormányfő bizalmi kérdésként kezelte a Közép-európai Egyetem (CEU) jelenlegi formában történő mű­kö­dését nehézzé tevő felsőoktatási törvény módosítását. Három magyarázatot hallottunk arra, hogy miről szól és miért volt sürgős ez az óriási politikai...