hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Orgován Béla, aki néhány napig „vezette” a Quaestort
A férfi, aki túl keveset tudott

2015. 04. 03.
Tápióság, Szabadság utca 7. Ide van bejegyezve Orgován Béla két, januárban alapított cége, az Onszid-Ma Kft. és a Konimonika Kft. Az egyszerű, fehérre meszelt ház homlokzatán szabályosan ott van a két cégtábla, az udvaron kutyakölykök rohangálnak csaholva. Kedden délután, amikor felkerestük, Orgován Béla még a Quaestor vezérigazgatója volt – azóta Tarsoly Csaba meggondolta magát, és jelezte: visszaveszi tisztségeit.

Érkezésünkkor a vezérigazgatói rezidencia ablaka épp becsukódik, odalépünk, és megszólítjuk az ablaknál álló férfit, aki Orgován Béla vejeként, Rafaelként mutatkozik be. Kiderül, hogy éppen egy családi eseménybe csöppentünk bele. „A lánya a barátnőm, most fog bemutatni neki” – mondja a fiatalember, hangsúlyozva, hogy nem ismeri még az apósjelöltet, és arról sem hallott még, hogy ő lett a Quaestor vezérigazgatója. Sőt azt sem tudta, hogy mi az a Quaestor. Jövendőbeli apósáról annyit hallott, hogy „rendes fickó”.
Ottjártunkkor a család még nem volt otthon, Rafaelnek csak annyit mondtak, hogy jöjjön ide, majd ők is megérkeznek. Addig megkérdezzük a szomszédok elbeszéléséről, amely szerint Béla ült már börtönben is, többek között emberölési kísérletért. „Igen? Jó tudni” – nevet zavartan Rafael, aki újból hangsúlyozza: „Csak a lánya, vagyis a feleségem mondta, hogy jöjjek már át, hogy bemutasson neki. De őt sem ismerem igazán, csak kétszer találkoztunk. A Facebookon találtunk egymásra.”
„Az előbb barátnőt említett. Két találkozás után a felesége lett, és nem találkozott még az apjával?” – kérdezünk vissza zavartan. „Van, amikor feleségemnek mondom, van, amikor barátnőmnek. Igazából együtt vagyunk, csak sokat dolgozok, nem nagyon vagyok itthon” – magyarázza a fiatalember, aki azzal búcsúzik, hogy vár még húsz percet, és ha nem jön a család, akkor ő is elmegy.
Az utcán két fiatal lány sétál. Amikor említem nekik, hogy miről beszélgettünk Rafaellel, hangos nevetésben törnek ki. Azt mondják, a fiatalember olyannyira ismeri Orgovánékat, hogy náluk lakik. A lány pedig gyermeket vár tőle.
„Fél óráig röhögtünk, amikor hallottuk, hogy Béla lett a Quaestor vezérigazgatója. Maximum a nyolc osztályt végezte el, és amikor nem ült börtönben, akkor közmunkásként dolgozott” – mondja egy férfi, majd hozzáteszi: egyáltalán nem bánja az elmúlt napok hírverését; „az emberek legalább megismerték Tápióságot”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!