hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fantomkommandó
Rendőrök is segítik a botrányhős Tomcat csapatát

2014. 12. 04.
Rendőrök is kapcsolatban állnak az önbíráskodásra szakosodott Tolvajkergetők nevű csoporttal, melynek tagjai többször vettek elégtételt bűncselekmények feltételezett elkövetőin. A Tomcat által vezetett Tolvajkergetők honlapját az utóbbi időben feltörték, a vélt elkövetők között egy rendőr őrnagyot is emlegetnek. Még érdekesebbek azok az információk, melyek a csoport tagjai közt zajló belső levelezésből világlanak ki.

Júniusban publikálták azt a videót, melyen a Tolvajkergetők nevű csoport tagjai Hódmezővásárhelyen próbáltak birtokba venni egy házrészt, amiből szerintük B. Zoltán kikergette jogos tulajdonosát, egy idős asszonyt. A felvételen az látszik, hogy 10-15 ember bemegy egy rendezett ikerház udvarára. Az ott lakók előjönnek, a családfő B. Zoltán és egyik rokona vitatkozni kezd a Tomcat (polgári nevén: Polgár Tamás) által vezetett Tolvajkergetőkkel. Alig egy perc után Tomcat előveszi gázpisztolyát, és fél lépésről arcba lövi B. Zoltánt. A férfi elterül, majd felkel, és ordibálások közepette bemenekül a házba. „A városszerte rettegett, agresszív bidámbidám azt hitte, viccelünk. Így futnak a bűnözők a tisztességes emberek elől, ha összefogunk!” – kommentálták az akciót később a Tolvajkergetők.  Úgy tudjuk, B. Zoltán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfit később azt nyilatkozta, hogy a Tolvajkergetők szétverték a bútoraikat, összeszedték a pénzüket, az aranyaikat. „A szárítóval együtt dobálták ki a gyerekruhákat, az asztalt, a bőr ülőgarnitúrát az ablakon keresztül az utcára. 10-15 percig törtek-zúztak” – állította B.

Az akcióra azt követően került sor, hogy egy idős asszony, akit elmondása szerint jogtalanul túrtak ki a saját házrészéből, azzal kereste meg a csoportot, hogy a hatóságoktól hiába kért segítséget. Tomcat és társai később azt nyilatkozták, hogy bérleti szerződést kötöttek az asszonnyal, majd a szerződéssel a kezükben mentek be az ingatlan kertjébe. A rendőrség eljárást indított az ügyben, ennek kimeneteléről egyelőre nem értesültünk.  

A Hetek munkatársa betekinthetett a Tolvajkergetők belső levelezésébe. A „Belső támogatói kör” tagjai között Tomcat azt írja magáról, ő a Tolvajkergetők alapítója, emellett programozó, újságíró, közellenség.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!