hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Minden jó kampány mögött van egy feleség
Keresd a nőt

2010. 03. 05.
Túlzás volna azt állítani, hogy John F. Kennedy személyét a világszerte Marilyn Monroe-ként ismert színésznő, született Norma Jane Baker szerelme (és 1962 májusában lágyan búgó születésnapi vallomása) vagy Jacqueline Lee Bouvier first ladyként nyújtott ragyogó alakítása tartja meg emlékezetünkben, de az vitathatatlan, hogy a politikusok magánélete legalább olyan mértékű közérdeklődésre tart számot, mint az általuk képviselt politikai formációk programjai.

Magyarázat erre egyfelől persze a kíváncsisággá szelídített pletykaéhség, másfelől viszont az a tény is, hogy a politikus élete minta és lenyomat - ha tetszik, az ideák megvalósulása a hétköznapi gyakorlatban. Minden perce hitelesíti vagy éppen hitelteleníti az általa reprezentált értékrendet.

Míg egy liberálisnak megbocsátjuk a válást, addig egy konzervatívnál már nem nézzük jó szemmel, ha a bíróságra ezért járkál. Viszont ha utóbbi fölpofozza hitvesét odahaza, az sokkal kevésbé rázza meg a közvéleményt, mintha egy baloldali viselkedik így. A politikusi sziluettből így lesz lélegző ember, családjának ügyeivel kiszínezve, meg is szeretjük talán, ha a nej dekoratív - még inkább, ha színésznő (volt).  Ha pedig eredendően is híres, az csak hab a tortán.

Vagy csak a feleség van

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!