Kereső toggle

Vöröslámpás hotel önkormányzati támogatással?

Pestlőrinc polgármestere nem tud a szexuális szolgáltatásokról

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

„Nem engedhetjük meg, hogy igaz legyen!” – hangsúlyozta a Hír TV Célpont című, egyik múlt heti adásában Szaniszló Sándor. A XVIII. kerületi MSZP-s alpolgármester fenti mondatai azt követően hangoztak el, hogy a műsort vezető riporter egy részben önkormányzati pénzből fenntartott hotelben – állítólagosan – üzemelő kuplerájról faggatta.  A bizonyítékként közölt rejtett kamerás felvételen egy eltakart arcú „hölgy” beszélt a fogadóhelyen nyújtott „szeretetteljes” szolgáltatásairól. A kerület szocialista polgármestere belső vizsgálatot kezdeményezett, de egyben kételyeinek is erős nyomatékot adott a hír hallatán.

„Csak annyit mondj: SZAC Hotel!" - árulta el fantáziadús jeligéjét a Hír TV-ben  „Kittikeként" aposztrofált prostituált. A televízió-műsor sugallata szerint a XVIII. kerület sporttelepéhez tartozó egyik hotelben évek óta zajlik az „ipar", a szexmunkást faggatva pedig az is kiderült: akár napi 60 ezer forintot is zsebre tehet itt egy prostituált.

A felvételek óriási vihart kavartak a sajtóban, hiszen a vendéglátóhely önkormányzati tulajdonban van, ráadásul üzemeltetőjével is szerződésben áll a városrész vezetése. Ez pedig félig-meddig azt is jelenti, hogy többszörösen közvetetten ugyan, de önkormányzati pénzből támogatják a „Kittike és Társai Kft."-t. „Szégyen, hogy a szálló még évente 9 millió forintot is kap fenntartási támogatásként az önkormányzattól egy néhány hónapja kötött szerződés alapján!" - jelentette ki a hírre reagálva a Fidesz frakcióvezetője, Lévai Zoltán.

Lévai a szintén a Fideszben tevékenykedő kerületi képviselővel, Ughy Attilával közösen feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt. Az eset középpontjában egyébként az a Bodnár János áll, akinek a cége, a Bodnársport Kft. üzemelteti a pest-szentlőrinci sportpályát és az ahhoz tartozó SZAC Hotelt is. Bodnár cége még a nyár folyamán kötött szerződést a Mester László polgármester által vezetett önkormányzattal, és az ügyben további pergyanúnak is alapot ad, hogy az egyébként MSZP-s képviselőként is tevékenykedő polgármester régóta kapcsolatban áll Bodnár Jánossal, aki korábban még alpolgármestere volt. Egyes vélemények szerint nem véletlen, hogy az amúgy gazdaságos hotel üzemeltetése mellett még plusz juttatásokat is zsebre tehet Bodnár.

„Először is fontos tisztázni a szálloda viszonyait!" - kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Mester László, akit a pestszentimrei-pestszentlőrinci lakosság a 2006-os választások során már negyedszer tisztelt meg bizalmával. „A nyolcvanas években az épület mint a helyi focicsapat öltözője működött, majd ezt alakították át egy szállóvá. Az önkormányzat később saját tulajdonába sorolta, de mégis a sportegyesület érdekkörében működött különböző elnevezésű szervezetek üzemeltetése alatt mint kisebb hotel.

És itt jön a képbe Bodnár János, aki a XVIII. kerületben már 30 éve dolgozik a sportért. Egy 2004-es testületi ülésen éppen egy fideszes képviselő, az 1908 Pestszentlőrinci AC akkori elnöke kérte személyesen, hogy Bodnár úr cége hadd vehesse át a hotel üzemeltetését, hiszen a helyi sportéletben ő amúgy is már tevékenyen dolgozik. Nem mellesleg ez a fideszes képviselő Bodnár cégében egy vezető beosztású személy mind a mai napig.

Az idén nyáron megkötött szerződés csak annyiban változtatott az évek óta fennálló viszonyokon, hogy történt egy cégnévváltoztatás és  a Sportmódi Kft.-ből Bodnársport Kft. lett. Az elmúlt napok nagy csúsztatása volt, hogy úgy állították be a néhány hónapja kötött üzemeltetési szerződést, mintha az lett volna a kezdet" - magyarázta a helyzetet Mester. Hozzátette: „Személyesen indítottam az ügyben belső vizsgálatot, amit az ominózus műsorban megszólaltatott alpolgármesterem, Szaniszló László vezet le. Az elkövetkező időszakban pedig kezdeményezni fogjuk, hogy a hotel át legyen helyezve a saját gazdasági társaságunkhoz." A rendszerváltás óta már a XVIII. kerületi testületben ügyködő, 1994 óta polgármesterként dolgozó politikus a Hír TV adásával kapcsolatban aggályait is kifejezte. „Hetente kétszer járok a helyi piacra, szaunázni is rendszeresen szoktam, de még soha nem hallottam senkitől, hogy a SZAC Hotelben szexuális szolgáltatásokat lehetne igénybe venni. Pedig ez biztosan a közbeszédben forogna már évek óta. Talán egy alkalmazott közreműködése lehet a dologban, de tényleg nem tudom. Ami biztos, hogy én még soha nem jártam ott álruhában ellenőrizni a dolgot!"

Olvasson tovább: