Kereső toggle

Hatalomra készül a százfejű sárkány

Összefognak a nemzeti radikálisok

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Itthon kormányzásra, Brüsszelben pedig a trianoni határok ledöntésére készül a Jobbik. Ez derült ki a párt vezetőinek elmúlt napokban tett nyilatkozataiból. Vasárnap Ópusztaszeren tartottak csúcstalálkozót a nemzeti radikális vezetők, ahol a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak.

„Olyanok leszünk, mint a 100 fejű sárkány. Ha az egyik nyakunkat elmetszik, ott lesz még 99" - nyilatkozta a radikális szervezetekre utalva a délmagyar.hu-nak a 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnöke, Zagyva György Gyula. Az Ópusztaszeren megtartott csúcstalálkozón jelen volt többek között - kezdeményezőként - Toroczkai László, a HVIM tiszteletbeli elnöke, Budaházy György, Kiss Róbert, a Magyar Gárda országos parancsnoka, Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, továbbá az Össznemzeti Szurkolói Szövetség is képviseltette magát.

„Össze kell hangolnunk a nemzeti szervezetek munkáját. Egy erős Magyarországot és egy erős nemzetet szeretnénk" - nyilatkozta a találkozó kapcsán Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint már idén előrehozott választások lesznek, és ők fognak kormányt alakítani, nem a Fidesz. Vona úgy vélekedett, hogy a magasabb részvételi arány nekik fog kedvezni. Szerinte ugyanis a többi párt népszerűsége csökken, ugyanakkor a Jobbiké folyamatosan nő. Arra a kérdésre, hogy koalícióra lépnek-e a Fidesszel, Vona Gábor határozott nemmel válaszolt. „A Fidesz külön stábokat fog felállítani gyengeségeink feltárására" - tette hozzá az elnök.

A Jobbik szegedi elnöke korábban szintén úgy nyilatkozott, hogy nem kívánnak a Fidesszel koalícióra lépni. Tóth Péter szerint másfél év múlva a Fidesz úgyis bele fog bukni a kormányzásba a gazdasági válság, illetve a felvett IMF-hitelek miatt. A helyi elnök hozzátette: azért is ódzkodnak a Fidesztől, mert nem akarnak az FKgP és a MIÉP sorsára jutni. A szalámitaktikát - magyarázta - a kommunisták után a Fidesz használta, és jobboldali kormányok alatt keményebb támadások érik a nemzeti radikálisokat, mint a baloldali kormányok idején.

A trianoni határok ledöntését szeretné elérni a Jobbik Magyarországért mozgalom amellett, hogy az Európai Parlamentbe bejutott képviselőik leg-először a Benes-dekrétumok eltörlését követelik majd - ezt Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke mondta szombaton Budapesten, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Trianonra emlékező rendezvényén, amelyen a Magyar Gárda mintegy 250 tagja és több mint félezer szimpatizáns jelent meg. „Nem barátkozni, nem mutyizni, nem azért megyünk Brüsszelbe, hogy minket az Európai Parlamentben szeressenek, hanem hogy küldetésünket teljesítsük, és a trianoni határok ledöntését mindenek elé helyezzük" - jelentette ki a Jobbik-lista harmadik helyéről Brüsszelbe delegált politikus. A Jobbik azt tekinti egyik fő céljának, hogy „pár generáció alatt, vagy minél hamarabb a trianoni határoknak a porba kell hullaniuk" - tette hozzá.

A képviselő beszélt arról is, hogy teljes székely területi autonómiát követelnek, valamint azt szeretnék elérni, hogy Kárpátalja önálló magyar járás lehessen. Mint hozzátette: nem nyugszanak addig, amíg a Kárpát-medencében nem valósul meg a szabad magyar nyelvhasználat. Szegedi Csanád szerint a 2010-es évnek - amelyet Trianon-emlékévvé szeretnének nyilváníttatni - a nemzeti tábor még nagyobb sikeréről, a cigánybűnözés eltörléséről, a maffiapolitika és a hazaáruló médiumok felszámolásáról kell szólnia.

Úgy tűnik, a Civil Összefogás Fórum által másnapra szervezett „Utolsó figyelmeztetés" című kormányellenesre - Vona Gábor felhívása ellenére - nem mozdultak rá túl nagy számban a Jobbik támogatói. A Hősök terén     4-5 ezren gyűltek össze, hogy a Bajnai-kabinet távozását és egy új, erős kormány megalakulását követeljék. Pedig a jobbikosoknak is üzent Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, aki az eseményen elmondott beszédét az általuk használt nyilas köszöntéssel, a „Szebb jövőt!" formulával zárta. Tarlós később úgy nyilatkozott, nem tudta, hogy a nyilasok használták ezt a kifejezést.

Politikai kabaré

A Szentkorona jogfolytonossága alapján a Tiszta Energiával Magyarországért Párt (TEMPO) bejelentette Magyarország új államformáját, a királyságot.        A szerkesztőségünkhöz is eljuttatott elektronikus levél szerint Magyarország irányítását a választásokig ideiglenes kormány veszi át, amelyet kormányzó vezet. A TEMPO elnöke, Borbély József lépésüket azzal indokolta, hogy „a jelenlegi kormány megszorító intézkedései tovább már nem viselhetők el a lakosság számára, és az állampolgárok utcára kényszerülnek, amely beláthatatlan következményekkel járhat, akár polgárháborúhoz is vezethet”. A tarthatatlan helyzet miatt a TEMPO „haladéktalanul megkezdi az OTP és a Mol állami tulajdonba vonását”, és állítása szerint folyamatban van a magyar állam hivatalos szerveinek, valamint a Magyar Országgyűlés pártjainak bírósági elszámoltatása is. Ezenkívül megalakítják a Szentkorona Magyar Nemzeti Fejlesztési Bank és Innovációs Tőketársaságot, amelynek alapját termőföldeink és csodálatos klímánk mellett többek között „a föld belsejében működő természetes – teremtett – atomerőmű által termelt energia képezi, amely a vízbázisokon keresztül csak Magyarországon nyerhető ki”. Borbély egy örömhírrel zárja levelét: „Tájékoztatjuk Önöket, hogy a jövőben további megszorító intézkedésre nincs szükség, mivel Önök a világ egyik leggazdagabb országának egyenlő jogú állampolgárai, és kérjük, hogy ezt kezeljék is tényként.”

Olvasson tovább: