Kereső toggle

Összefogás a Zengő körül

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A "Védegylet a Zengő ügyében" mértékadó értelmiségiek támogatásával Medgyessy Péter miniszterelnökhöz fordul. Vay Márton, a Védegylet irodavezetője elmondta: nemcsak ismert emberek csatlakozását kérik, hanem mindenkiét, aki egyetért a környezetvédők szándékával, a Zengő-élőhely megmentésével.

 Vay lapunk kérdésére úgy fogalmazott: ahhoz képest, hogy az elmúlt hetekben a környezetvédőket egyes elemzők még feltűnési viszketegséggel vádolták, míg csakis a szűklátókör? pártpolitikai gondolkodásra képes "megfigyelők" egyenesen Orbánc-bérencnek nevezték a csoportot, ma már ott tart az ügy, hogy az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága megköszönte, hogy a zöldek megvédték a Zengőt.

Vay szerint a Zengő-ügy azért más mint a többi, mert ahogy az aláírók listájából is kiderül, támogatói körében szerencsére nem szempont az ideológiai hovatartozás. A Védegylet reméli, hogy a hazai közéletben, talán éppen a Zengő-ügy hatására, divatba jön majd egyfajta minden más érdek felett álló összefogás, a természeti környezet védelme érdekében. A
vaymarton@vedegylet.hu címről elindult elektronikus levelet már több százan aláírták.

Olvasson tovább: