Kereső toggle

Fidesz-bemutató Kőbányán

Politikai Trianon fenyeget

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Teltházas rendezvényen mutatkozott be Révész Máriusz és György István, a Fidesz két kőbányai jelöltje, Pokorni Zoltán pártelnök segítségével a Pataki Művelődési Házban. A szinte kizárólag nyugdíjaskorú hallgatóságra szabott üzenet elsősorban a múlt sérelmeire épített, és persze nem mulasztott el rámutatni a jelenlegi MSZP-vel képezhető párhuzamokra.

A kétblokkos esztrádműsor után (népdal, spanyol táncdal) Varga László, az Országgyűlés korelnöke, a Fideszben új barátokra lelt volt KDNP-s képviselő emlékezett meg azokról a régi szép időkről, amikor még az 1947-es választások után a Bazilikában megrendezett ökumenikus istentiszteletről mentek politikustársaival a Parlamentbe, megfogalmazásában: "Isten házából az ország házába". Varga Laci bácsi szerint a szocialistákkal azért nem lehet vitatkozni, mert nincs bennük semmi érték, azt sem tudják, mit jelent a szeretet szó, sőt ki sem tudják mondani, hogy "Korinthusiakhoz írt levél". Horn Gyula püspökökhöz intézett levele kapcsán elmondta, hogy a népirtások mindig eszmeirtással kezdődnek, és ő személy szerint nem bírja elviselni a Pálnak mutatkozó Saulokat. Hallgatóságának elárulta, hogy történelmünk legfontosabb választása előtt állunk, mely után vagy végleg eltűnik a "negyvenéves múltból jött réteg", vagy átadjuk azoknak az országot, akik "egész életükben nemzethűek és tiszták" voltak. Ha rosszul döntünk, Laci bácsi szerint "politikai Trianon" köszönt Magyarországra.

A két jelölt gyakorlatilag a múlt heti Fidesz-kongreszszusból mazsolázott mondandójában. György István, aki anno az SZDSZ vizein evezett el polgármesteri székig, hol Kövér Lászlótól, hol Pokorni Zoltántól vagy éppen Orbán Viktortól idézett. A kerület tekintetében kiemelte a lakásépítés és az olimpia fontosságát, melyben a Széchenyi terv siethet segítségükre, a kormány új családtámogatási rendszerének várható pozitív eredményeit, az alulműveltség kapcsán az iskolák fejlesztésének fontosságát, és a Lungo Drommal kötött szövetségben rejlő lehetőségeket a kerület cigányságának felemelkedésére való tekintettel. Kifejezte reményét, hogy az ország jól fog dönteni a "balliberális pszichózis" ellenére is.

Révész Máriusz a minimálbér növekedésével, száz kilométer megépült gáttal, a cigányság felemelésével és a millenniumi ünnepek sikerével indított, majd rávilágított arra a kiváltságra, melyben a jelenlévők részesültek azáltal, hogy az országban elsőként (leszámítva persze a kongresszus résztvevőit) kezükben tarthatják a Fidesz választási programját. Ezt követően a szocialista és szabaddemokrata ígéretek megszegése és az ellenzék kommunikációs ellentmondásainak ecsetelése következett, végezetül pedig Orbán Viktor jedi-idézete arról, hogy kinél van az erő. 

Mielőtt megismételte volna kongresszusi beszédét, Pokorni Zoltán megköszönte a vastapsot és rátért a lényegre. A kampány eldurvult, a "kampányvakság" tizenkét éves nemzeti konszenzusokat rúgott fel a státusztörvény és az uniós csatlakozás kérdéseinek firtatásával, mely szerinte megbocsáthatatlan. A lényeg másik része hosszas agitáció volt a kommunista diktatúra áldozatairól való megemlékezés és ennek keretében a Terror háza megnyitójának fontosságáról, melyhez a "Hősök terén lufit eregető SZDSZ" és a Köztársaság téren tüntetést szervező MIÉP is csatlakozni fog.

Olvasson tovább: