Kereső toggle

Belföld

AKTUÁLIS
A polgári törvénykönyvbe is bekerült a szülőtartási kötelezettségről szóló passzus, aminek lényege, hogy ezentúl nemcsak a szülő perelheti eltartásért nagykorú utódját, hanem az őt gondozó intézmény vagy magánszemély is.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 06. 17. (XX/24)

Romániában a június eleji önkormányzati választások részben magyar sikereket is hoztak. A választások most sem voltak pusztán politikai alapúak, sok etnikai konfliktust is újra kiéleztek.
Az utóbbi években beinduló GDP-növekedés megtorpant. A kormány sem titkolja, hogy az unióból élünk, miközben Soros György most Európa hanyatlására alapoz. Mi lesz itt, ha Európa tényleg megzuhan, és még a kohéziós pénzek is kifújnak?
„Üzenjünk a kormánynak, hogy ők is megértsék! Tanítanék” – állt azon a molinón, amelyet múlt szombaton a tanártüntetés élén vittek a szervezők. Az országos demonstráción a fővárosban becslések szerint 15-25 ezren vettek részt.

2016. 06. 10. (XX/23)

Tíz nappal azután, hogy kibuktatták a Jobbik elnökségéből, visszaadta parlamenti képviselői mandátumát Novák Előd. A párt új frakcióvezetője mindeközben feljelentette a miniszterelnököt, amiért Orbán Viktor adócsalónak nevezte.
Csúfos kudarccal zárult a szocialisták szempontjából a hétvégi dunaújvárosi választás, amelyen csak a negye­dik helyet szerezték meg. A dunaújvárosi időközi választáson Lassingleitner Fruzsina, a Fidesz jelöltje győzött.
Az állam elveszi az önkormányzatoktól az iskolák üzemeltetését, ugyanakkor továbbra is velük fizetteti meg ennek költségeit.
A magyar bankrendszerben és a magyar online médiában is komoly változást hozhatnak a Spéder Zoltán körüli viharok. A TV2 Rejtőzködő milliárdosok című sorozata és a Lokál című ingyenes lap a pénzüket a takarék­szövet­kezetekben tartók megtakarításait...

2016. 06. 03. (XX/22)

Vona Gábor szerint a társadalom némán üvölt a változásért, ám a Jobbik csak akkor kerülhet hatalomra, ha képes lesz hiteles alternatívát felmutatni.
60 éve, 1956. június 4-én hirdették ki azt a rendeletet, amely legális keretet biztosított a magyar nőknek arra, hogy gyakorlatilag bármilyen esetben megszakíttathassák terhességüket. 60 év alatt több mint 5 millió abortuszt végeztek el.
Kifejezetten örülök annak, hogy az oktatás olyan szintű érdeklődést és nyilvánosságot kapott, mint még soha. Az oktatás közügy, ez a terület a magyar társadalom legfontosabb kérdése. Nekem arra van mandátumom, hogy a rendszerátalakítást folytassam.

2016. 05. 27. (XX/21)

Pukli István ellen a „nemzet feljelentőjének” is nevezett fideszes Tényi István feljelentésére rendőrségi eljárás indult „közfeladati helyzettel való visszaélés” miatt, ám lapzártánkkor a rendőrség bűncselekmény hiányában le is zárta
Reális eséllyel indulhatna a Fidesz ellen a baloldal közös jelöltje Dunaújvárosban, hiszen egy botrányos közvilágítási tender és egy brutális emberölés árnyéka is a helyi kormányerőkre vetül. Csak éppen nincs közös baloldali jelölt.
A korrupció örök politikai vád, nemcsak Magyarországon, hanem a világ összes versengő demokráciájában. A kormánypártok politikai közössége számára a védekezés a megfelelő átláthatóság biztosításával, illetve a személyes felelősség érvényesítésével...
Pár nap alatt a miniszterelnök mellett az összes fajsúlyos fideszes politikus beleszállt a New Yorkban élő Soros Györgybe mint a kormánykritikus ellenzéki szerveződések fő támogatójába.

2016. 05. 20. (XX/20)

Bill Clinton egyre aktívabb felesége kampányában.
Éles kritikával illette Bill Clinton Magyarországot és Lengyelországot, miközben május 13-án a College of New Jersey-ben a felesége mellett kampányolt.
Az elmúlt 15 év legnagyobb médiabefektetéseit jelentette be az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2-csoport: terveik szerint hamarosan 10 csatornával jelentkeznek a piacon, hogy új stratégiájukkal átvegyék a vezető helyet az RTL-től. 
A Klik-ről, a vegyes fenntartás eltörléséről, a tanárok differenciáltabb bérezéséről szól többek között az oktatásügyi törvénymódosító csomag, ami most került a parlament elé.
Miközben kormánypárti politikusok az elmúlt hetekben csúcsra járatták a „reformok működnek” szlogent, rendre azzal hencegtek, hogy elképesztő mértékben dübörög a magyar gazdaság, addig éppen egy, a kormány irányítása alatt álló intéze

2016. 05. 13. (XX/19)

Úgy tűnik, mégsem volt hiábavaló az Algyő környéki települések február vége óta folytatott küzdelme, a napokban ugyanis döntés született az algyő-nagyfai tábor bezárásáról. Információink szerint a befogadóállomást már ki is ürítették.
Szeptembertől csökken a diákok óraterhelése, de ennek részletei nem ismertek.
Nehéz elképzelni annál dicstelenebb befejezést, mint amit a 75 éves Kiss László korábbi úszó szövetségi kapitány élt át: lapzártánk napján verték le a nevét alkotó betűket a róla elnevezett uszoda faláról, miközben egy másik munkatárs
Kényszerből dobta be Orbán Viktor pár hete a kvótanépszavazás ügyét, hogy elterelje a figyelmet a választási irodánál történt úgynevezett kopasz-botrányról, de ha a kormánypárti tervek bejönnek, akkor a voksolás a 2018-as országgyűlés

2016. 05. 06. (XX/18)

Mintha csak értelmet akarna adni a magyar kormány uniós bevándorláspolitikával szembeni fellépésének és a kvótanépszavazásnak, az Európai Bizottság a héten turbófokozatba kapcsolt és javasolta a török állampolgárokkal szembeni vízumké
Kifulladó népszavazási aláírásgyűjtésről szivárgó hírek, tisztújítás előtti helyezkedés – ez jellemzi a szocialisták belső életét a választási ciklus félidejében.
„Kis pénz – kis foci, nagy pénz – nagy foci.” A legendás mondás minden idők legjobb magyar focistájától, Puskás Ferenctől származik. Állítólag.
Az utóbbi hetekben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter többször is felvetette, hogy csökkenteni kellene a túl magas forgalomban lévő készpénz mennyiségét, hiszen az kedvező környezetet teremt a feketegazdaság terjedésének.
Bizonyossá vált, hogy a kormány a Kliket nem szünteti meg, csak némileg decentralizálja, és még több hatáskörrel ruházza fel.

2016. 04. 29. (XX/17)

Sándor Mária, a fekete ruhás ápolónő, aki tiltakozó demonstrációkat szervezett az egészségügy tarthatatlan helyzetének felszámolásáért, április elején a közvélemény tudomására hozta, hogy küzdelmét feladja, mert már képtelen elviselni tevékenységé
A hálapénzes rendszer fenntartása egy szűk orvosi elit érdeke, amely a kórházi kapacitásokkal mindenhol a sajátjaként bánik, és ellenérdekelt az intézményrendszer racionalizálásában, miközben égető ápolónőhiány és látszólagos orvoshiány van – áll...

Oldalak