Belföld

AKTUÁLIS
A bezárt Lipótmezõ. Itt lesz az új szuper­kórház?
Szakemberek szerint 90 milliárd forint fölött van a kórházak adósságállománya, ami főleg a beszállítókat hozta tarthatatlan helyzetbe. Zombor Gábor államtitkár tervei szerint áprilistól megkezdődött volna a súlyosan eladósodott kórházak konszolidációja, de erre vonatkozó elképzeléseit a miniszterelnökség alkalmatlannak tartotta arra, hogy a kormány elé kerüljenek.
A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám szerint a tapolcai győzelem után az a minimum, hogy kellő szerénységgel, alázattal folytatják a munkát, nem vetítenek széles vásznon a jövőre vonatkozó víziókat. A választás éjszakáján azért még belefért egy kis eufória és öntömjénezés...
Szervezeti kiürülés, az egyelőre meglehetősen döcögős média-átalakítás, valamint a pártvezetés körüli morális deficit – erre vezették vissza a Hetek fideszes forrásai az október óta tartó, és a párt jelöltjének tapolcai vereségéhez vezető folyamatokat.
LEGUTÓBBI LAPSZÁMOK

2015. 04. 10. (XIX/15)

Vona Gábor egyértelműen bejelentkezett a mérsékelt jobbközépre, amikor nyugati nyitásról, a zsidóság fájdalmával való azonosulásról és a kormányzás felelősségéről beszélt egy interjúban.
A veszprémi időközi országgyűlési választáson a kétharmadot bukta el a Fidesz, a vasárnapi tapolcai választás pedig a centrális erőteret rengetheti meg, persze csak akkor, ha nem használ a kormánypárt utolsó napokban bevetett csodafeg
Már jóval az orosz–atlanti feszültség kiéleződése előtt eldőlt, hogy az oroszok valósítják meg a paksi atomerőmű bővítését, így azt nem a kelet–nyugati konfliktus kontextusában kell értelmezni – nyilatkozta lapunknak Aszódi Attila, a
Földi László.  A szélsõségek erõsödhetnek.
A Hetek által megkeresett rendőrségi és titkosszolgálati szakemberek szerint azért folyhattak a hatóságok orra előtt a brókerbotrányban megismertekhez hasonló bűncselekmények, mert az elmúlt 25 évben teljesen demoralizálódott az érdem
Tavaly csaknem 32 ezer magyar állampolgár hagyta el hazánkat legalább egyéves külföldi tartózkodás kedvéért.

2015. 04. 03. (XIX/14)

A „csalódott” külügyminiszter.
A jelek szerint nagyon kellemetlen lett az előzetesbe került Quaestor-vezér egykori barátsága a Fidesz-vezérkar tagjai számára.
A 2010-es évtized elején jelentősen erősödött a magyarországi antiszemitizmus, ami vélhetően összefügg  a Jobbik megerősödésével – állapítja meg a Medián legfrissebb kutatása.
Galló Istvánné, Mendrey László
Szeptembertől újabb, 3,5 százalékos pedagógus-bér-emelés várható, majd hasonló emelésre kerül sor 2016-ban és 2017-ben is – legalábbis ezt ígérte a múlt héten Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter.
Mintegy 2000 fővárosi épületre tették ki a 30 centiméter átmérőjű sárga csillagot 1944 nyarán, hogy azok a budapesti zsidóság gyűjtőhelyévé váljanak. Ezekből a házakból közel 1600 ma is áll.
Az idő múlásával nemhogy tisztulna a Quaestor-botrány körüli kép, de egyre több a bizonytalanság. Egymásnak  ellentmondó kormányzati nyilatkozatok és dátumok, kaotikus államigazgatás, gyanúsan lassú nyomozás.

2015. 03. 27. (XIX/13)

Az idei március 15-e nemcsak a méregdrága, de annál viccesebbre sikerült „megújulás” miatt volt mérföldkő a magyar állami média történetében, hanem azért is, mert ezen a napon hivatalosan is véget ért a regionális stúdiók kora Magyaro
Kiss Szilárdot borlovaggá ütik
A Quaestor-ügy volumenében egyedülállónak tűnik, de a brókerbotrányok nem előzmény nélküliek.
Schlecht Csaba, a Kaya  Ibrahim-ügy kulcsfigurája
Komoly zavarra utal, hogy a százmilliárdos összegekkel dolgozó Quaestor élére egy munkanélküli férfit neveztek ki a csőd után.
Tápióság, Szabadság utca 7. Ide van bejegyezve Orgován Béla két, januárban alapított cége, az Onszid-Ma Kft. és a Konimonika Kft.
A négyigenes népszavazás plakátja 1989-bõl.
„Ha a kormány akarja, akkor lesz népszavazás, ha nem akarja, akkor nem lesz” – mondta lapunknak Tóth Zoltán, a Belügyminisz­térium Választási Irodájának egykori vezetője, a Medgyessy-kormány egykori közigazgatási államtitkára, amikor
Mayer és Wolf. Nagyon máshogy emlékeznek.
Érdekes mellékszállal gazdagodott a pécsi egyházmegye panamájának hosszú évek óta tartó perfolyama.
Szijjártó  Péter az elõzetesben ülõ Kiss Szilárd feleségével  és Tarsoly Csabával  a moszkvai vízumközpont megnyitása­kor.
Nemzetközi mércével mérve is óriási skandalum a Quaestor, a Buda–Cash és a Hungária Értékpapír botránya.

2015. 03. 20. (XIX/12)

Farkas Flórián. Hatszázmilliót keresnek rajta. Bogdán László. Felszámolná az ORÖ-t.
Áll a bál az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) körül, miután a gyanú szerint a munkahelyteremtésre szánt 600 millióból sok mindenre jutott pénz, csak munkahelyteremtésre nem.
Diplomáciai botrány lett a székely szabadság napja alkalmából a Hősök terén tartott megem­léke­zésből, ahol a Székelyföldért Társaság elnöke, György-Mózes Árpád az Iszlám Államhoz hasonlította Romániát.
Az Ipsos kutatása szerint a munkanélküliek és a szakmunkások mellett a harminc alattiak körében is a Jobbik a legnépszerűbb párt – már hosszú évek óta minden mérés a párt erősödését mutatja a fiatalok körében.
Médiatörténeti eseménynek indult, bakiparádék sorozata lett belőle – a közszolgálati csatornák átszervezéséből a nemzeti hírcsatornaként aposztrofált M1 jött ki legrosszabbul.
Bő egy éve Orbán Viktor megkötötte Vlagyimir Putyinnal az „évszázad üzletét” a Paksi Atomerőmű bővítéséről. Most Lázár Jánosra vár a feladat, hogy utólag „lepapírozza” Brüsszelben, amiben a főnöke korábban megállapodott Moszkvával.

2015. 03. 13. (XIX/11)

A Hetek úgy tudja, a Man­diner a múlt csütörtökön kért nagyinterjút Simicska Lajostól. A portálhoz a Heti Választól frissen érkezett Stumpf András SMS-ben jelezte szándékát Simicskának, aki – Stumpf számára váratlanul – vasárnap hívta vissza az...
Fejben már eldőlt, hogy hazánk katonákat küld az  Iszlám Állam elleni harcba.
Tiborcz és Orbán – a sikerekre?
Két, a mai Magyarországon meglepő nyomozás is indult a napokban: a fideszes vezetésű Belváros 15 milliárdos beruházását az EU csalás elleni hivatalának jelentése után kezdték vizsgálni a magyar hatóságok, míg a miniszterelnök vejéhez
E héten lesz az első, úgynevezett szabad vasárnap Magyarországon.
A volt fideszes környezetvédelmi államtitkár szerint a második kétharmad után a kormány azért nem választotta a konszolidáció útját, mert az uniós forrásokból még sokan meg akarják tömni a zsebeiket.