Kereső toggle

Belföld

AKTUÁLIS
A korrupció örök politikai vád, nemcsak Magyarországon, hanem a világ összes versengő demokráciájában. A kormánypártok politikai közössége számára a védekezés a megfelelő átláthatóság biztosításával, illetve a személyes felelősség érvényesítésével lehetséges.
Pár nap alatt a miniszterelnök mellett az összes fajsúlyos fideszes politikus beleszállt a New Yorkban élő Soros Györgybe mint a kormánykritikus ellenzéki szerveződések fő támogatójába. Az Egyesült Államokban élő milliárdos valóban számos magyar szervezetet támogat; Lázár János a minap azt nyilatkozta, hogy titkosszolgálati jelentések bizonyítják Soros magyarországi befolyását.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 05. 20. (XX/20)

Bill Clinton egyre aktívabb felesége kampányában.
Éles kritikával illette Bill Clinton Magyarországot és Lengyelországot, miközben május 13-án a College of New Jersey-ben a felesége mellett kampányolt.
Az elmúlt 15 év legnagyobb médiabefektetéseit jelentette be az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2-csoport: terveik szerint hamarosan 10 csatornával jelentkeznek a piacon, hogy új stratégiájukkal átvegyék a vezető helyet az RTL-től. 
A Klik-ről, a vegyes fenntartás eltörléséről, a tanárok differenciáltabb bérezéséről szól többek között az oktatásügyi törvénymódosító csomag, ami most került a parlament elé.
Miközben kormánypárti politikusok az elmúlt hetekben csúcsra járatták a „reformok működnek” szlogent, rendre azzal hencegtek, hogy elképesztő mértékben dübörög a magyar gazdaság, addig éppen egy, a kormány irányítása alatt álló intéze

2016. 05. 13. (XX/19)

Úgy tűnik, mégsem volt hiábavaló az Algyő környéki települések február vége óta folytatott küzdelme, a napokban ugyanis döntés született az algyő-nagyfai tábor bezárásáról. Információink szerint a befogadóállomást már ki is ürítették.
Szeptembertől csökken a diákok óraterhelése, de ennek részletei nem ismertek.
Nehéz elképzelni annál dicstelenebb befejezést, mint amit a 75 éves Kiss László korábbi úszó szövetségi kapitány élt át: lapzártánk napján verték le a nevét alkotó betűket a róla elnevezett uszoda faláról, miközben egy másik munkatárs
Kényszerből dobta be Orbán Viktor pár hete a kvótanépszavazás ügyét, hogy elterelje a figyelmet a választási irodánál történt úgynevezett kopasz-botrányról, de ha a kormánypárti tervek bejönnek, akkor a voksolás a 2018-as országgyűlés

2016. 05. 06. (XX/18)

Mintha csak értelmet akarna adni a magyar kormány uniós bevándorláspolitikával szembeni fellépésének és a kvótanépszavazásnak, az Európai Bizottság a héten turbófokozatba kapcsolt és javasolta a török állampolgárokkal szembeni vízumké
Kifulladó népszavazási aláírásgyűjtésről szivárgó hírek, tisztújítás előtti helyezkedés – ez jellemzi a szocialisták belső életét a választási ciklus félidejében.
„Kis pénz – kis foci, nagy pénz – nagy foci.” A legendás mondás minden idők legjobb magyar focistájától, Puskás Ferenctől származik. Állítólag.
Az utóbbi hetekben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter többször is felvetette, hogy csökkenteni kellene a túl magas forgalomban lévő készpénz mennyiségét, hiszen az kedvező környezetet teremt a feketegazdaság terjedésének.
Bizonyossá vált, hogy a kormány a Kliket nem szünteti meg, csak némileg decentralizálja, és még több hatáskörrel ruházza fel.

2016. 04. 29. (XX/17)

Sándor Mária, a fekete ruhás ápolónő, aki tiltakozó demonstrációkat szervezett az egészségügy tarthatatlan helyzetének felszámolásáért, április elején a közvélemény tudomására hozta, hogy küzdelmét feladja, mert már képtelen elviselni tevékenységé
A hálapénzes rendszer fenntartása egy szűk orvosi elit érdeke, amely a kórházi kapacitásokkal mindenhol a sajátjaként bánik, és ellenérdekelt az intézményrendszer racionalizálásában, miközben égető ápolónőhiány és látszólagos orvoshiány van – áll...
A múlt pénteken késő este kezdték feltölteni az internetre a jegybank alapítványainak gazdálkodásáról szóló dokumentumokat, amelyekből többek között kiderült: több mint félmilliárd forint „pályázati támogatásban” részesült a VS.hu-t k
Már hónapok óta érlelődött az a váltás a Jobbik vezérkarában, amit Vona Gábor a múlt héten bejelentett, jelesül, hogy háttérbe vonja a kezelhetetlenebb és renitensebb politikusokat, és nép­pártibb arculatot ad a pártjának.

2016. 04. 22. (XX/16)

Legalább 25 ezer pedagógus és 1200 iskola vett részt a szerdai orszá­gos sztrájkban annak ellenére, hogy kormányzati oldalról ígéretekkel és ijesztgetésekkel egyaránt próbálták elejét venni a megmozdulásnak.
Hiába jelentették be a tej áfájának 5 százalékra csökkentését, a tejtermelők csalódottak és további tüntetéseket terveznek.
Májusban kezdődik a Quaestor-botránnyal kapcsolatos első per, amit azért indított egy befektető, mert a 200 milliárdos kárértéknek csak egy töredékét kapták vissza a becsapott ügyfelek.
Az év elején a Fidesz mintha még tisztán kommunikációs kérdésként tekintett volna a terrorellenes jogszabály-módosításokra – a párt kommunikátorai akkor teljes gőzzel azon dolgoztak, hogy egy alaptörvény-módosítás beterjesztésével a t

2016. 04. 15. (XX/15)

Hosszas huzavona után az Országgyűlés kedden eltörölte a vasárnapi zárva tartást, ami nem kis részben az MSZP sikerének tekinthető. Ugyanakkor a tisztújításra készülő párt a jelek szerint koránt sincs jó állapotban.
Komoly társadalmi támogatottsága van a pedagógustiltakozásoknak, melyekből most három is lesz pár nap alatt: két szakszervezeti sztrájk és egy polgári engedetlenségi akció.
Filmbe illő történet kezd kibontakozni a sikerekben megőszült, majd néhány nap alatt szinte teljesen lenullázott szövetségi kapitány, Kiss László drámája kapcsán.
Esélyt sem akart adni Orbán Viktor arra, hogy a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazással a szocialisták akár csak elméleti szinten is lehetőséget kapjanak arra, hogy vereséget mérjenek egy szimbolikus ügyben a Fideszre.

2016. 04. 08. (XX/14)

A drámainak most nem nevezhető migrációs tendenciák ellenére mind a déli, mind pedig a keleti határon élénkülő honvédségi aktivitás érzékelhető: a szerb-magyar határon a kerítés megerősítésével, a román-magyar határon pedig a nyomvona
A 75 éves Kiss Lászlóról kedden írta meg a privatkopo.hu internetes portál, hogy 1961-ben, 21 éves korá­-ban két másik úszóval megerőszakolt egy tanítványát, amiért három év börtönre ítélték.
A tartós tankönyveknek az első két évfolyamon való megszüntetését jelentette be Pölöskei Gáborné, a Klik vezetője.

Oldalak