Kereső toggle

Belföld

AKTUÁLIS
A Magyar Helsinki Bizottság a kvótanépszavazás meghekkelésére hívta fel a választókat: érvénytelen szavazatok leadásáért kampányol. Ezt az akciót több szempontból is súlyosan aggályosnak, hitelrontónak és elfogadhatatlannak tartom.
A kormánynak eddig nem sikerült megosztania a Tanítanék Mozgalmat, de most úgy tűnik, a kvótakampány viharában eljutnak a kenyértörésig. Pukli István bejelentette, hogy kilép a Tanítanék Mozgalomból, mert helyteleníti, hogy a Tanítanék szervezetileg csatlakozik a népszavazás bojkottját propagáló szeptember 30-ai tüntetéshez.
A közel száz magyarországi robbantás elkövetőinek többsége nem került kézre. A feltárt indítékok között jellemző a politikai, a rasszista, a maffiatípusú, illetve a terrorista szál, és egyértelműen behatárolható a robbantások korszaka.
Az elmúlt egy évben kiderült: a magyar és az európai baloldal kép­telen érdemi választ adni a migráció kérdésére. A magyar baloldal hangadói továbbra is úgy látják, hogy a migráció csak ürügy Orbánnak, hogy hatalmon tudjon maradni. Ezzel nem az a baj, amit a miniszterelnökről mondanak, hanem az, hogy ezzel magát a migrációs problémát álproblémának mutatják be, ami egyszerűen nem igaz.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 09. 23. (XX/38)

Amire szükségünk van, az még több Európa, csak azzal ma már sehol nem lehet választásokat nyerni — így lehetne összefoglalni a pénteki pozsonyi csúcs hangulatát, ahol az uniós tagországok vezetői első alkalommal ültek össze a britek k
Mintha fordulat lenne érzékelhető egyes korrupciógyanús ügyekben a Fidesz háza táján. Úgy tűnik, néhány védhetetlen ügy főszereplőjének beáldozása befelé is üzenet értékkel bír: már nem mentenek meg mindenkit.

2016. 09. 16. (XX/37)

A köznevelési törvényben 2011-ben elfogadott iskolai közösségi szolgálat [BM1] elsősorban élménypedagógiai alapon igyekszik a társadalmi problémák iránt fogékonyabbá tenni a 14-18 éves korosztályt.
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt viccesnek látszó, valójában teljesen komoly kampányt folytat, amikor azt mondja, hülye kérdésre csak hülye választ adható, és adják is a hülyébbnél hülyébb válaszokat.
A múlt vasárnap 87 éves korában meghalt Csoóri Sándor személyében a 20. század  magyar irodalmának egyik legnagyobb alakja távozott közülünk.
Sokasodnak a problémák oktatásügyben, miközben viszonylagos csend honol a Tanítanék Mozgalom háza táján.
A nyári szünetben sem maradt hír nélkül a politikai bulvárra fogékony közönség: Volner János „bozótügye”, a szintén jobbikos Kulcsár Gergely fiatalkorú szeretőjének története, az Együttes Juhász Péter élettársának elköltözése és a pár
„A jobboldal teljes szellemi erejének felvonulása” — jellemezte még 2007-ben Orbán Viktor az apró Somogy megyei faluban, Kötcsén tartott Polgári Pikniket, ahol a Fidesz politikai, gazdasági és szellemi holdudvara jön össze, hogy kötet

2016. 09. 09. (XX/36)

Fokozódik a migrációs nyomás a Vajdaságban, ahol az elmúlt hetekben tovább nőtt az illegális bevándorlók száma. A krízis súlyosbodásának jeleként a helyi lakosság több városban is tiltakozó akciókba kezdett.
Soros, ha rajta múlna, gigantikus összegeket költene a többnyire illiberális, intoleráns és antiszemita közegből érkező menekültek végleges letelepítésére és integrálására, nem pedig a migráció okainak legalább részbeni kezelésére, a
A Kádár-rezsim ellenzékének felkarolása és a befolyásszerzés egyaránt motiválta Soros György alapítványának a magyar rendszerváltásban betöltött szerepét. Rövid áttekintés Soros és a ’80-as évekbeli Magyarország kapcsolatáról.
Jövőre 171 milliárd forint pluszforrást ígér az egészségügyre a kormány. A többletráfordítás, aminek nyomát a költségvetésben még nem látni, nagyjából a várható béremelés és az évente újratermelődő kórházadósság költségeit teszi ki.
„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Erről a kérdésről szavazunk október 2-án.

2016. 09. 02. (XX/35)

A határon túli szavazatokon is múlhat az október 2-ára kiírt kvótanépszavazás érvényessége, ezért megkezdődött a határon túl élő állampolgárok mozgósítása is.
A Széchenyinek tulajdonított mondás szerint minden közösségnek olyan vezetője van, amilyet megérdemel.
Több mint egy évvel a Kőbányára tervezett óriásmecset terveinek nyilvánosságra kerülése után újabb nagyszabású muszlim ingatlanprojektre derült fény Budapesten.
Életútinterjút közölt Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezető lelkészével a Mandiner Balogh Ákos Gergely és Bukovics Martin tollából.
Lapzártánkkor pontosan egy éve ígérte meg a német közvéleménynek Angela Merkel kancellár, hogy országa megbirkózik a növekvő migrációs nyomással.

2016. 08. 26. (XX/34)

Bár a határzár felépítése nyomán a migrációs nyomás enyhült a déli határon, az övezetben élők hétköznapjait továbbra is meghatározza a bevándorlási válsághelyzet.
Júniusban önkormányzati választást tartottak Romániában, amit az év végén törvényhozási választás követ. A Hetek Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét kérdezte a szövetség két választás közötti helyzetéről.
Évente mintegy ezer egészségügyi dolgozó hagyja el az országot, többségük orvos és 40 év alatti, s egyre növekszik a távozó ápolók, szakdolgozók száma is, legalábbis az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ adatai szerint.
A nyugati politikai, gazdasági és kulturális elit tagjai „úgy látják polgáraikat, mint űrlényeket fura vágyakkal, amiket kezelni kell” – írja Peggy Noonan, a The Wall Street Journal rovatvezetője, Ronald Reagan elnök egykori beszédíró
Nem lesz közös kampány, de mindkét ellenzéki párt beleáll az októberi kvótanépszavazás bojkottjába, tudta meg a Hetek az MSZP-től és a DK-tól.
Nemsokára kezdődik a tanév, s még nem világos, mit szűrt le a kormány a tavaszi eseményekből. „A három legkomolyabb kritika a diákok terhelését, az intézményvezetői jogköröket és a működtetői viszonyokat érte.

2016. 08. 19. (XX/33)

Eltűnhet a magyar málna a gyümölcsös standokról – ezzel a hírrel sokkolta a Magyar Idők a hazai gyümölcsök rajongóit.
Az első negyedévi sokkoló gazdasági adatokat követően a napokban lényegesen jobb eredményekről számolt be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki abban bízik, hogy a második negyedév növekedése alapján talán nem kell módosítani az egész évre t

Oldalak