Belföld

AKTUÁLIS
Szijjártó  Péter az elõzetesben ülõ Kiss Szilárd feleségével  és Tarsoly Csabával  a moszkvai vízumközpont megnyitása­kor.
Nemzetközi mércével mérve is óriási skandalum a Quaestor, a Buda–Cash és a Hungária Értékpapír botránya. Ha igazak az MNB számai, akkor a világhírű amerikai csaló, a „Wall Street farkasa” piti tolvajnak tűnhet a magyar követőihez képest.
LEGUTÓBBI LAPSZÁMOK

2015. 03. 20. (XIX/12)

Diplomáciai botrány lett a székely szabadság napja alkalmából a Hősök terén tartott megem­léke­zésből, ahol a Székelyföldért Társaság elnöke, György-Mózes Árpád az Iszlám Államhoz hasonlította Romániát.
Az Ipsos kutatása szerint a munkanélküliek és a szakmunkások mellett a harminc alattiak körében is a Jobbik a legnépszerűbb párt – már hosszú évek óta minden mérés a párt erősödését mutatja a fiatalok körében.
Médiatörténeti eseménynek indult, bakiparádék sorozata lett belőle – a közszolgálati csatornák átszervezéséből a nemzeti hírcsatornaként aposztrofált M1 jött ki legrosszabbul.
Bő egy éve Orbán Viktor megkötötte Vlagyimir Putyinnal az „évszázad üzletét” a Paksi Atomerőmű bővítéséről. Most Lázár Jánosra vár a feladat, hogy utólag „lepapírozza” Brüsszelben, amiben a főnöke korábban megállapodott Moszkvával.

2015. 03. 13. (XIX/11)

A Hetek úgy tudja, a Man­diner a múlt csütörtökön kért nagyinterjút Simicska Lajostól. A portálhoz a Heti Választól frissen érkezett Stumpf András SMS-ben jelezte szándékát Simicskának, aki – Stumpf számára váratlanul – vasárnap hívta vissza az...
Fejben már eldőlt, hogy hazánk katonákat küld az  Iszlám Állam elleni harcba.
Tiborcz és Orbán – a sikerekre?
Két, a mai Magyarországon meglepő nyomozás is indult a napokban: a fideszes vezetésű Belváros 15 milliárdos beruházását az EU csalás elleni hivatalának jelentése után kezdték vizsgálni a magyar hatóságok, míg a miniszterelnök vejéhez
E héten lesz az első, úgynevezett szabad vasárnap Magyarországon.
A volt fideszes környezetvédelmi államtitkár szerint a második kétharmad után a kormány azért nem választotta a konszolidáció útját, mert az uniós forrásokból még sokan meg akarják tömni a zsebeiket.
A jelenlegi információk szerint a pénzügyi körökben „frankageddonnak” hívott januári svájci frankerősödés miatt kezdtek el bedőlni a brókercégek.

2015. 03. 06. (XIX/10)

A Fidesz nincs lejtmenetben, nem került negatív spirálba – ezt bizonyítaná a kormánypárt a közelgő tapolcai időközi választáson.
Vihart kavart Szegeden a város egyik elitgimnáziumának neve (és névadója) körüli polémia. A diákságon és tanári karon kívül az öregdiákok és a politikai pártok is megszólaltak az ügyben.
„Most álljunk neki magyarázni azoknak a mélyszegény családoknak, akik segítséget kérnek tőlünk, hogy mi a bánat az a Buda-Cash Brókerház?” – fakadt ki lapunknak L. Ritók Nóra, a  berettyóújfalui  Igazgyöngy Alapítvány vezetője.
A Buda-Cash székháza.
Konkrétumok híján csak találgatni lehet, hogy milyen törvénytelenség történhetett a Buda-Cash Brókerház nevével fémjelzett üzleti csoport háza táján.
Alig egy hónapja, február 5-én jelentette be Rogán Antal, hogy a Fidesz parlamenti frakciója támogatja a kormány javaslatát a reklámadó átalakítására.

2015. 02. 27. (XIX/9)

Március 1-jétől átalakul a szociális ellátások rendszere, ami egyesek szerint azt jelenti, hogy a maradék szociális biztonság is megszűnik.
Óriási meglepetést okozott a baloldalon, hogy a hétvégén az immár több választás óta jobboldali fellegvárnak tartott  Veszprémben milyen nagy arányban győzték le a Fideszt.
Tálas Péter biztonság-politikai szakértõ (balra) és M. Soós Tamás orientalista.
„Nem a vallási és társadalmi közeg a terrorcselekmények kiváltó oka” – ez volt az ELTE Vitaklub aktuális rendezvényének tétel­mondata. A tételmondat mellett M.
A híreket szűrve kapta, a Facebooktól elzárták, stábja szinte bura alatt tartotta, hogy bírja a strapát, mely a választási kampányban ránehezedett.
Pillanatkép a Parlamentbõl. Gondterhelt kormánypárti politikusok.
Az elmúlt hetekben nagy erőfeszítéseket tettek a Fideszben arra, hogy megpróbálják begyógyítani azokat a sebeket, amelyeket tavaly év végére szedtek össze maguknak nemzetközi és belföldi hatalmi harcaik során.

2015. 02. 20. (XIX/8)

A több mint egy éve „cukiskodó” Jobbik töretlenül jön fel, pedig rendszeresen napvilágot látnak olyan hírek, melyek erősen cáfolják, hogy valóban és teljes mértékben szakított szélsőséges jegyeivel.
Az iskolázatlanok munkanélkülisége világszerte a gazdasági növekedés egyik kerékkötője.
Elővette a kilenc évfolyamos általános iskola ötletét a Fidesz, hogy az alapfokú oktatást megerősítse, és csökkentse a későbbi lemorzsolódást.
Rövid időn belül két időközi országgyűlési választást is tartanak, amely miatt elvesztheti a Fidesz a parlamenti „nagy” kétharmadát.
Tökéletes ellentéte volt az Angela Merkel látogatását és Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin vizitjét követő sajtó­tájékoztatók atmoszférája.

2015. 02. 13. (XIX/7)

Indul  a helikopter-licit
Elképesztő erejű nemzetközi lobbizásra számítanak kormánykörökben az új helikopterek beszerzése tekintetében.
A hét közepén a magyar és a szerb rendőrség vezetője az illegális határátlépések visszaszorításáról tárgyalt a vajdasági Kelebián. Papp Károly és Milorad Veljovic uniós összefogást sürgetett.
Angela Merkel magyarországi öt órájából kétségkívül a hazai zsidóság profitált a legtöbbet. A Dohány utcai zsinagógában tett látogatása túlmutat a protokolláris kötelezettségeken, emlékezet- és aktuálpolitikai üzenetet is hordoz.
A veszprémi Óváros tér,  háttérben középen a Kinizsi Bank impozáns épületével
Nem hagyja magát egy vidéki kis bank, melyre ugyanúgy kivetette hálóját az állam, mint a takarék-szövetkezetekre.