Kereső toggle

Belföld

AKTUÁLIS
A Jobbik elnöke késznek mutatkozott az Alaptörvény-módosítás támogatására, ám ennek feltételéül szabta, hogy azonnal állítsák le a letelepedési kötvények árusítását. Vona Gábor a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a valamivel több mint félórás megbeszélés nem volt sikeres, hiszen a miniszterelnök nem tekint el a letelepedési kötvények forgalmazásától.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 10. 14. (XX/41)

Szokatlanul kemény hangnemben szólalt meg az elmúlt héten a szerb köztársasági elnök, aki a jelenleginél sokkal határozottabb fellépést helyezett kilátásba az ország déli és keleti határain.
Ezentúl senkit sem védünk meg – üzent Kötcsén Orbán Viktor, miután több védhetetlen korrupciós ügy is napvilágra került a Fidesz háza táján.
Nincsenek terrorista logisztikai bázisok Magyarországon. Aki ezt állítja, az nincs tisztában a kifejezés jelentésével, vagy kampánycélból próbálja megfélemlíteni a választókat.
Újabb gyermekmolesztálási ügy pattant ki, ezúttal a bicskei gyermekotthon volt gondozottjai tárták a nyilvánosság elé megrázó történetüket.
A Népszabadság megszüntetésénél sokkal erősebben befolyásolhatja a magyar napilappiacot és a vidéki sajtó helyzetét, ha a Mediaworks Hungary Zrt. a várakozásoknak megfelelően eladja megyei lapjait. A cég jelenleg 12 megyei napilapot is birtokol,...
Mint ismert, az eddigi kiadó, a Mediaworks szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását.

2016. 10. 07. (XX/40)

Kedden elnökségi ülést hívott össze Orbán Viktor a kvótanépszavazás következményeinek az értékelésére, ahol a Népszabadság információi szerint nemcsak a referendum utáni poli­­tikai lépéseket vették számba, hanem a szavazási térképet
A határon túli magyarok az anyaországiakhoz hasonlóan 98 százalék fölötti arányban szavaztak nemmel a kvótanépszavazáson, ámde jóval kisebb, alig egyharmados részvételi arány mellett.
A Hetek szerkesztősége megdöbbenéssel értesült a Népszabadság szerkesztőségével péntekről szombatra virradóra történtekről. A lappal és munkatársaival történtek minden egyes eleme – a szerkesztőség költözésnek álcázott kizárása a székházból, a...
A múlt héten komoly vihart kavarva lépett ki a Magyar Helsinki Bizottságból Mészáros István László.
Hetedszer is módosíthatja a kormánytöbbség a 2012-ben hatályba lépett Alaptörvényt, ezúttal a kvótanépszavazás nyomán. A Jobbik korábban már javasolt egy, a most tervezetthez hasonló változtatást, de akkor azt a Fidesz elvetette.
A választásra jogosultak 43,88 százaléka vett részt a kötelező betelepítési kvótáról rendezett vasárnapi népszavazáson, de érvényesen alig több mint 40 százalékuk szavazott.

2016. 09. 30. (XX/39)

Érvényes vagy nem, ez a vasárnapi népszavazás legfontosabb, nyitott kérdése. A „nem” szavazatok döntő fölénye nem kérdés, az pedig nem kizárt, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt megveri a teljes baloldalt.
A Magyar Helsinki Bizottság a kvótanépszavazás meghekkelésére hívta fel a választókat: érvénytelen szavazatok leadásáért kampányol. Ezt az akciót több szempontból is súlyosan aggályosnak, hitelrontónak és elfogadhatatlannak tartom.
A kormánynak eddig nem sikerült megosztania a Tanítanék Mozgalmat, de most úgy tűnik, a kvótakampány viharában eljutnak a kenyértörésig.
A közel száz magyarországi robbantás elkövetőinek többsége nem került kézre.
Az elmúlt egy évben kiderült: a magyar és az európai baloldal kép­telen érdemi választ adni a migráció kérdésére. A magyar baloldal hangadói továbbra is úgy látják, hogy a migráció csak ürügy Orbánnak, hogy hatalmon tudjon maradni. Ezzel nem az a...

2016. 09. 23. (XX/38)

Amire szükségünk van, az még több Európa, csak azzal ma már sehol nem lehet választásokat nyerni — így lehetne összefoglalni a pénteki pozsonyi csúcs hangulatát, ahol az uniós tagországok vezetői első alkalommal ültek össze a britek k
Mintha fordulat lenne érzékelhető egyes korrupciógyanús ügyekben a Fidesz háza táján. Úgy tűnik, néhány védhetetlen ügy főszereplőjének beáldozása befelé is üzenet értékkel bír: már nem mentenek meg mindenkit.

2016. 09. 16. (XX/37)

A köznevelési törvényben 2011-ben elfogadott iskolai közösségi szolgálat [BM1] elsősorban élménypedagógiai alapon igyekszik a társadalmi problémák iránt fogékonyabbá tenni a 14-18 éves korosztályt.
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt viccesnek látszó, valójában teljesen komoly kampányt folytat, amikor azt mondja, hülye kérdésre csak hülye választ adható, és adják is a hülyébbnél hülyébb válaszokat.
A múlt vasárnap 87 éves korában meghalt Csoóri Sándor személyében a 20. század  magyar irodalmának egyik legnagyobb alakja távozott közülünk.
Sokasodnak a problémák oktatásügyben, miközben viszonylagos csend honol a Tanítanék Mozgalom háza táján.
A nyári szünetben sem maradt hír nélkül a politikai bulvárra fogékony közönség: Volner János „bozótügye”, a szintén jobbikos Kulcsár Gergely fiatalkorú szeretőjének története, az Együttes Juhász Péter élettársának elköltözése és a pár
„A jobboldal teljes szellemi erejének felvonulása” — jellemezte még 2007-ben Orbán Viktor az apró Somogy megyei faluban, Kötcsén tartott Polgári Pikniket, ahol a Fidesz politikai, gazdasági és szellemi holdudvara jön össze, hogy kötet

2016. 09. 09. (XX/36)

Fokozódik a migrációs nyomás a Vajdaságban, ahol az elmúlt hetekben tovább nőtt az illegális bevándorlók száma. A krízis súlyosbodásának jeleként a helyi lakosság több városban is tiltakozó akciókba kezdett.
Soros, ha rajta múlna, gigantikus összegeket költene a többnyire illiberális, intoleráns és antiszemita közegből érkező menekültek végleges letelepítésére és integrálására, nem pedig a migráció okainak legalább részbeni kezelésére, a
A Kádár-rezsim ellenzékének felkarolása és a befolyásszerzés egyaránt motiválta Soros György alapítványának a magyar rendszerváltásban betöltött szerepét. Rövid áttekintés Soros és a ’80-as évekbeli Magyarország kapcsolatáról.
Jövőre 171 milliárd forint pluszforrást ígér az egészségügyre a kormány. A többletráfordítás, aminek nyomát a költségvetésben még nem látni, nagyjából a várható béremelés és az évente újratermelődő kórházadósság költségeit teszi ki.

Oldalak