Kereső toggle

Belföld

AKTUÁLIS
Fodor Gábor „nagykoalíciót” hozott össze az ellenzéki pártok között a Századvég ellen. Az ügy miatt magyarázkodásra kényszerült több miniszter is. A parlamenti folyosókon már arról beszélnek, hogy a liberális pártelnök akcióját az amerikaiak vagy lázadó fideszes vezetők „fűthetik”.
„A TEK-esek ennyire nem lehetnek balekok” – fakadt ki munkatársunknak a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának egyik tagja, miután a terrorelhárítás által elfogott „szélsőségesekről” kiderülni látszott: mindössze világháború-mániás fiatalok.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2015. 11. 20. (XIX/47)

„Magyarországon, Európa közepén rengeteg gyereknek napi tapasztalata az éhezés, ami elfogadhatatlan.
Az Országgyűlés megkezdte az egyházügyi törvény átfogó módosításának vitáját, amelyet az ellenzéki pártok és több egyház – köztük a Hit Gyülekezete – részéről is éles bírálatok értek.
30 év kihagyás után ismét világversenyen léphet pályára a magyar futball­válo­gatott. Az örömteli eredmény azonban félrevezetheti azokat, akik úgy hiszik, a magyar focival ismét minden rendben van.
A párizsi terrortámadások ellenére az uniós országok vezetőinek többsége továbbra sem a határok lezárását vagy a bevándorlási hullám lelassítását látja megoldásnak, Kelet-Európa azonban ismételten elutasította a menekültkvótát.

2015. 11. 13. (XIX/46)

A felbolydult méhkasnak tűnő MSZP-ben az elnökhöz közel állók a Fidesszel való együttműködéssel gyanúsítják a pártellenzéket, míg utóbbiak a korrekció „utolsó esélyét” emlegetik.
A republikánusok között szerezne támogatókat az Orbán-kormány a vele nem különösebben baráti Obama-adminisztrációval szemben.
Nyilatkozatháborút indított volt munkahelye ellen Dirk Gerkens, a TV2 új vezérigazgatója, aki azt ambicionálja, hogy megdönti az eddig piacvezető RTL pozícióit.
Hetek óta képes napirenden tartani az ellenzék a gyermekéhezés kérdését, miközben a kormánypárti politikusok azt magyarázzák, hogy soha egy kormány sem költött annyit gyermekétkeztetésre, mint ők.

2015. 11. 06. (XIX/45)

Előreláthatóan sokáig nem fog enyhülni a keletről és délről jövő migrációs áradat. A Belügyminisztérium kérésére a Magyar Tudományos Akadémia elemzést készített a 2015-ös migrációs hullám eddigi tapasztalatairól.
Előreláthatóan sokáig nem fog enyhülni a keletről és délről jövő migrációs áradat. A Belügyminisztérium kérésére a Magyar Tudományos Akadémia elemzést készített a 2015-ös migrációs hullám eddigi tapasztalatairól.
Este 9 címmel új híradóval jelentkezik e héttől az ATV. A csatorna és a készítők az Este 9 függetlenségét, a valóság bemutatása iránti elkötelezettségét hangsúlyozták a műsor elindításakor.
Az elmúlt hónapokban úgy tűnhetett, hogy az Obama-adminisztráció megenyhült a magyar kormánnyal szemben. Collen Bell budapesti amerikai nagykövet azonban ott folytatta, ahol Andre Goodfriend ideiglenes ügyvivő tavaly abbahagyta.

2015. 10. 30. (XIX/44)

Gyurcsány Ferenc mellett Vona Gábor is nagyobb lélegzetvételű írással jelentkezett a napokban (Gyurcsány dolgozatáról a Hetek múlt heti számában írtunk). A Jobbik elnöke a párt megalakulásának 12.
Mind a huszonkét állami erdészetre kiterjeszti vizsgálatát a Kehi (Kormányzati Ellenőrzési Hivatal) Lázár János utasítása nyomán, miután az eddig ellenőrzött hat erdészet mindegyikénél súlyos hiányosságokat tártak fel.
A nyugdíjunkról gondolkodni nehéz feladat. Gondoskodni róla még nehezebb. Vajon miért?
A TV2 körül fokozódó jogvita kezd hasonlítani egy olyan szappanoperára, mellyel éppen az ilyen kereskedelmi televíziók árasztották el a nézőket: múlt heti lapzártánk óta szinte minden napra jutott egy fordulat.
A magyar politikai világot felkavarta a hétvégi lengyel választás, ahol az eddig hatalmon levő, kedvező gazdasági eredményeket produkáló mérsékelt jobboldali párt jelentősen kikapott egy radikálisabb, de ugyancsak jobboldali párttól,

2015. 10. 22. (XIX/43)

Két nap alatt ketten is megvették a TV2-t: az Orbán Viktor bizalmasaként számon tartott Andy Vajna és a miniszterelnökkel háborúzó Simicska Lajos üzlettársa.
„Sokan abban bíznak, hogy Orbán és egész rendszere egyszer csak a saját korrupt súlya alatt összeomlik, vagy elsöpri őket egy nemzetközi pénzügyi, esetleg politikai válság. Ez nem zárható ki.
A biztos szavazók közel fele szavazna ma a kormánypártokra, és a radikálisok negyede közéjük tartozik.
 A most középkorú emberek társadalombiztosítási nyugellátását fenyegető demográfiai, foglalkoztatási, kivándorlási veszélyek tükrében tisztán kell látnunk a saját pénzügyi jövőnk alakításával kapcsolatos lehetőségeinket és korlátainka
A fideszesek szerint Orbán győzelemre áll a Simicska Lajos ellen folytatott háborújában, mert egy hétköznap – csak a közszolgálati médiaportfólióban – mérhetően 4 millió emberhez jut el a kormánypárt üzenete, míg a riválisoké ennek tö

2015. 10. 16. (XIX/42)

Az Európai Unió meggyengítésében érdekelt Oroszország finanszírozza a menekültek Balkánon keresztül történő beáramlását Európába – lényegében ezt állította Simicskó István magyar honvédelmi miniszter, legalábbis cseh kollégája szerint
Óvodások műsorával nyitottak meg kormányablakot, előtte szennyvíztisztító telepet. Máshol vallási ünnepen vonultatták fel a kicsiket a helyi országgyűlési képviselő mögött.
Az 5-10 ezer fősre becsült magyar rockszakma túlnyomó része anyagi gondokkal küzd, legalábbis egy osztrák tangóharmonikáshoz viszonyítva. Vannak, akik több évtizedes munka után is 40-50 ezer forintos nyugdíjat kapnak.
A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer minden problémája abból ered, hogy máig változatlan működési alapelvét Európa 120 évvel ezelőtti állapota, fejlettségi szintje, demográfiai helyzete határozta meg.
Véget ért a ciklus első nagyszabású kormányátalakítása, ami valószínűleg nem a Rogán–Lázár meccs végét jelenti, hanem csak egy állomását.

2015. 10. 09. (XIX/41)

Vida Ildikó lemondása miatt októbertől Tállai András nemzetgazdasági miniszterhelyettesként felügyeli a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkáját.

Oldalak