Belföld

AKTUÁLIS
Közel öt éven keresztül vetült súlyos bűncselekmény gyanújának árnyéka Érsek Zsoltra, Hatvan korábbi szocialista polgármesterére.
Burleszkbe illő jelenetek tarkítják az ellenzéki pártok azon kísérletét, hogy a vasárnapi zárva tartás témájában elérjék a népszavazás kiírását. Szerintük a választási szervezeteknél a Fideszhez „bekötött” delegáltak és hivatalnokok, illetve gyanús párthátterű trollok úgynevezett „elterelő kérdésekkel” tudatosan akadályozzák, hogy a nép voksolhasson ebben a kérdésben.
LEGUTÓBBI LAPSZÁMOK

2015. 07. 24. (XIX/30)

Vida Ildikó NAV-elnök furcsa lemondását két további hírrel együtt érdemes elemezni: a Simicska Lajos-féle Közgépet három évre kizárták a közbeszerzési pályázatokból, és a közelmúltban számos, Simicska Lajoshoz köthető állami vezetőt m
„Nem olyan helyen nevelkedtem, ahol a vitás ügyekben a nagymama szoknyájához futottunk. Lázár János jó ketrecharcos, de talán én se vagyok utolsó.

2015. 07. 17. (XIX/29)

Egy új szabálynak köszönhetően akár Budapest is elnyerheti a 2024-es olimpia rendezési jogát. Egy olimpia akár nyereséges is lehet, és korrupciómentesen is megrendezhető.
Olimpiát rendezni csak akkor éri meg, ha az infrastruktúrát, melyet létrehozunk a játékok kedvéért, a versenyek után mi magunk tudjuk használni. Minden sportesemény-rendezés kulcsa, alfája és ómegája az utóhasznosítás.
Az elmúlt hetekben sem csillapodott a délről érkező menekültáradat Szegeden, a nagyállomás előtti térre továbbra is csoportosan érkeznek a határról autóbuszokkal ideszállított menekültek.
Az utóbbi idők végtelenített show-műsorává vált Lázár János és Tarlós István üzengetése. Szinte nem telik el hét, amikor ne szólna be egymásnak a Fidesz két meghatározó politikusa, ám a múlt héten a konfliktus új szintre került.
„Kár, hogy a nagy történelmi drámákról csak szlogenekben beszélnek a fiataloknak. Európa valahol egy befogott száj.

2015. 07. 10. (XIX/28)

Az 1924-ben, Aradon született történészprofesszor és politikus pályája magasra ívelt. Szabad Györgyöt 1998-ban a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjává választották, és 2006-ban Széchenyi-díjat kapott.
Bodoky Tamás
Ezentúl sokkal nehezebb lesz kideríteni, hogy egy miniszter mennyiért és milyen céllal járt külföldön a mi pénzünkből.
Mihez kezd az Európai Unió a kontinensre zúduló menekültáradattal? Van-e válasza az EU-nak a szíriai, líbiai és iraki tragédiára? Van-e jövője a schengeni övezetnek?
Néhány órán belül saját pártelnöke, Gyurcsány Ferenc záratta ki a DK-ból a politikust, aki egy Facebook-kommentben genetikai hibának, betegségnek nevezte a homoszexualitást, továbbá nyomda­festéket nem tűrő stílusban írt a homoszexuál
Míg Schiffer András Alekszisz Ciprasz rajongójának tűnik, addig Gulyás Gergely még akkor is félkommunista ámok-futásnak minősíti a Sziriza kormányzását, ha eufemizmust akar használni.

2015. 07. 03. (XIX/27)

„Hadd döntsük el európaiakként, hogy kellenek-e nekünk migránsok, vagy hogy hogyan tudjuk őket integrálni – a válaszom az, hogy sehogy” – mondta Nógrádi György a Külügyi és Külgazdasági Intézet múlt heti, Európa válaszai a migrációra
Vesztésre áll a kormány a civil szervezetekkel folytatott küzdelmében, tekintve, hogy a Magyar Helsinki Bizottság pert nyert a kormánypárttal szemben, mely rendre álcivilnek titulálja a jogvédő szervezetet.
A közelmúltban többször élesen bírálta a magyar kormány bevándorlókkal kapcsolatos politikáját az Amnesty International Magyarország.
Az egykori szabadkai téglagyárban még látni az utolsó, kiégetésre váró téglákat. A gyár mellett hatalmas szeméttelep.
Nem csak a balatoni vendéglátósok vannak nehéz helyzetben, ha munkaerőt kell találniuk.

2015. 06. 26. (XIX/26)

Bár a főpolgármester alig egy hete még elképzelhetetlennek tartotta, hogy Budapest ingyen az államnak adja a Dagály Fürdőt, kedden pontosan ez történt.
Június legelején egy iskolai kiránduláson vízbe fulladt egy 14 éves magyarországi fiú Erdélyben.
A 2014-es országgyűlési választás sok egyéb mellett az Orbán-kormány nemzetpolitikájában is szakaszhatárt jelent.
A múlt héten partnerségi szerződést írt alá Budapesten a magyar Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Román Munkaadók Nemzeti Szövetsége (UNPR).
Hírszerzési információk alapján dönthetett Orbán Viktor a kormány menekültügyi politikájának szigorításáról. Az ügyben a Fidesz az év eleje óta hetekkel ellenfelei előtt jár.

2015. 06. 19. (XIX/25)

Lehet, hogy az egyházi vezetők ellenállása sem mentheti meg a hazai szociális intézményi ellátórendszert attól, hogy idővel egyházi fenntartásba kerüljön.
Hende Csaba kitünteti  a Kecskemé­ten kényszer­leszállást végrehajtó Gripen-pilótát.
Rájár a rúd a magyar légierőre: a csehországi baleset után a múlt héten Kecskeméten egy másik Gripen vadászgépnek kellett kényszerleszállást végrehajtania.
Alaposan átrendeződik az állami felsőoktatási szféra, ha az Országgyűlés elfogadja a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről szóló törvény módosítását.
Közokirat-hamisítás miatt jogerősen elítéltek egy férfit, mert úgy szállt ki az autójából, hogy egy percre a szélvédő mögött hagyta a gyermeke nevére szóló mozgássérült kártyát, a gyermek viszont nem volt az autóban.
A kormányzati politikusok folyamatosan arról beszélnek, hogy Magyarország kikerült a válságból, európai összehasonlításban kiugró a gazdasági növekedés, gyakorlatilag nincs infláció, a költségvetés feszes, emiatt nemsokára a nagy hite

2015. 06. 12. (XIX/24)

Komoly szakmai és szervezeti problémákról számolt be a Hetek a múlt héten a Holokauszt Dokumentációs Központ és Emlékhely (HDKE) működésével kapcsolatban.