Kereső toggle

Belföld

AKTUÁLIS
Nem lesz közös kampány, de mindkét ellenzéki párt beleáll az októberi kvótanépszavazás bojkottjába, tudta meg a Hetek az MSZP-től és a DK-tól. A szocialisták humoros elemeket is felvonultatnak a választók távoltartására, a DK pedig abban bízik, hogy a kormányoldal már elérte a mozgósítás felső határát, így mostantól az ellenzéké a pálya.
Nemsokára kezdődik a tanév, s még nem világos, mit szűrt le a kormány a tavaszi eseményekből. „A három legkomolyabb kritika a diákok terhelését, az intézményvezetői jogköröket és a működtetői viszonyokat érte. Mindhárom kérdésben nagyot léptünk előre” – vélekedett júliusban Palkovics László. A tiltakozók szerint viszont csak részletkérdésekben engedett a kormány.
KORÁBBI LAPSZÁMOK

2016. 08. 19. (XX/33)

Az első negyedévi sokkoló gazdasági adatokat követően a napokban lényegesen jobb eredményekről számolt be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki abban bízik, hogy a második negyedév növekedése alapján talán nem kell módosítani az egész évre t
A DC Leaks augusztus 11-én publikálta a vitatott közéleti szerepvállalásáról híres milliárdos filantróp, Soros György alapítványának elmúlt évekbeli levelezését.

2016. 08. 12. (XX/32)

Az MSZP szavazói messze a legkevésbé igazodnak pártjuk útmutatásához, sőt, a kvótanépszavazás ügyében jelentős részben szembe mennek politikai elit­jük akaratával. Vajon miért ilyen önjáróak?
Fotó: AP
A magyar–szerb határon felállított kerítés megépítése óta komoly migrációs nyomás nehezedik a vajdasági településekre, bár most jóval kevesebb menekült érkezik, mint tavaly ilyenkor.

2016. 08. 05. (XX/31)

Fotók: Somorjai László
A Hagyomány szerint minden évben március második felében indulnak útnak téli szálláshelyükről a sátoros cigányok. A még hagyományos életformát élő vándorcigányok számára a megélhetést késő őszig az erdők biztosítják.
Mindenki vágyik anyagi stabilitásra, és szeretne gondtalanul élni nyugdíjas éveiben. Ehhez képest Európa – és benne hazánk – olyan demográfiai és pénzügyi problémákkal küzd, amelyek nem sok jót ígérnek a jövő nyugdíjasainak.
Új fejezet nyílt az amerikai-európai kapcsolatok történetében, miután az unió is elfogadta az úgynevezett Adatvédelmi Pajzs megállapodást.
Stabilizálódni látszik a helyzet a magyar–szerb határon a július elején életbe léptetett intézkedések nyomán.

2016. 07. 29. (XX/30)

Orbán Viktor a tusnádfürdői előadása utáni fórumon beszélt arról, hogy mivel a britek unióból való kilépésével a kontinens katonai ereje jelentősen csökkent, létre kell hozni egy európai hadsereget, amely valódi közös haderő lenne, va
Kiakadt az ellenzék és gyakorlatilag a teljes magyar ellenzéki sajtó Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott, Donald Trumpot támogató kijelentésein.

2016. 07. 22. (XX/29)

Hadházy Ákos neve 2013-ban vált ismertté, amikor fideszes önkor­mányzati képviselőként leleplezte a szekszárdi fideszes trafik­mutyit.
A magyar kormánynak „esze ágában sincs” kilépni az Európai Unióból, Brüsszelnek azonban nagyobb önállóságot kellene biztosítania a tagállamoknak, miközben kulcsterületeken erősíteni kellene az együttműködést – mondta egy háttérbeszélg
Valami nem egészen stimmel a közéletünkben. Sőt, vannak, akik azt vallják, hogy semmi sem.
A mai fiatal generáció nem lázadó, nem akarja megváltoztatni azt a közeget, amiben él: ha nem tetszik neki valami, egyszerűen továbbáll – mondja az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója.

2016. 07. 15. (XX/28)

A miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a jövőben két kormánykabinet fog működni (gazdasági és stratégiai).
Egyeztetésre hívja az érintetteket a Városliget átépítéséről Baán László, a 250 milliárd forintos projekt miniszteri biztosa. A gesztus értékét némiképp csökkenti, hogy az egyeztetés azt követően jutott Baán eszébe, hogy már elfogadták az átépítés...
„A barátommal kiültünk a partra, mellettünk a tizenéves lányok négykézláb hánytak. Egy 30-40 körüli férfi pedig annyira kész volt, hogy ott feküdt a földön a tömegben.

2016. 07. 08. (XX/27)

Bár a miniszterelnök határozott meggyőződése, hogy a Kiskunhalason napokban megnyílt nyitott menekülttáborra szüksége van az országnak, a döntés ellen tiltakozó petíciót Bányai Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője is alá
„2010 óta hazánk gyorsuló ütemben csatlakozott a közép-kelet-európai országokat jellemző elvándorlási hullámhoz” – hangzott el a Munkaerőpiaci tükör 2015 című kötet bemutatóján.
Orbán vs. Simicska, Lázár vs. Rogán, kormány vs. Spéder: Németh Lászlóné munkásságá­nak és nyugdíjazásának tör­té­netéből a hatalmi eliten belül egyre szaporodó törésvona­lak egymáshoz való viszonyát is megérthetjük.

2016. 07. 01. (XX/26)

Gõgös Zoltán
Molnár Gyula volt újbudai polgármester váltja Tóbiás Józsefet az MSZP elnöki posztján, így döntött a szocialista párt szombati tisztújító kongresszusa.
Arra a felvetésre, hogy Nagy-Britanniához hasonlóan más uniós tagállamokban is megerősödhetnek euroszkeptikus pártok, Niedermüller (DK) elismerte, hogy ez megtörténhet. Bár, tette hozzá, tudomása szerint a magyarok többsége Európa-párti.

2016. 06. 24. (XX/25)

A polgári törvénykönyvbe is bekerült a szülőtartási kötelezettségről szóló passzus, aminek lényege, hogy ezentúl nemcsak a szülő perelheti eltartásért nagykorú utódját, hanem az őt gondozó intézmény vagy magánszemély is.

2016. 06. 17. (XX/24)

Romániában a június eleji önkormányzati választások részben magyar sikereket is hoztak. A választások most sem voltak pusztán politikai alapúak, sok etnikai konfliktust is újra kiéleztek.
Az utóbbi években beinduló GDP-növekedés megtorpant. A kormány sem titkolja, hogy az unióból élünk, miközben Soros György most Európa hanyatlására alapoz. Mi lesz itt, ha Európa tényleg megzuhan, és még a kohéziós pénzek is kifújnak?
„Üzenjünk a kormánynak, hogy ők is megértsék! Tanítanék” – állt azon a molinón, amelyet múlt szombaton a tanártüntetés élén vittek a szervezők. Az országos demonstráción a fővárosban becslések szerint 15-25 ezren vettek részt.

2016. 06. 10. (XX/23)

Tíz nappal azután, hogy kibuktatták a Jobbik elnökségéből, visszaadta parlamenti képviselői mandátumát Novák Előd. A párt új frakcióvezetője mindeközben feljelentette a miniszterelnököt, amiért Orbán Viktor adócsalónak nevezte.
Csúfos kudarccal zárult a szocialisták szempontjából a hétvégi dunaújvárosi választás, amelyen csak a negye­dik helyet szerezték meg. A dunaújvárosi időközi választáson Lassingleitner Fruzsina, a Fidesz jelöltje győzött.

Oldalak