hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy felhőtlen designer

2015. 02. 26.
Olyan rajzokkal lepi meg emberek ezreit, amelyektől önkéntelenül elmosolyodnak. Mi több, eloszlatja még a „boldogtalan magyar” emberek egéről is a felhőket: segít észrevenni a jót, megtalálni a napos oldalt. A megismételhetetlen személyre szabott ajándékok lelkes kitalálója Vámos Robi, akitől azt is megtudtuk, hogy húszévesen milyen óriási tragédia érte, hogyan dolgozta fel, és eközben miként lett sikeres vállalkozó.

Mióta rajzolsz? Hogy lettél rajzolóművész?

– Gyerekkorom óta mindig rajzolok, és legtöbbször ajándékba: okleveleket, szülinapos rajzokat. A rajzolást nem tanultam, autodidakta vagyok. Valahogy csak úgy jött. Aztán másfelé kanyarodtam: édesapám gépészmérnök volt, s magam is megkedveltem ezt a szakmát. Arra, hogy a rajzolást válasszam, egy tátrai kirándulás vezetett rá. A csapat szétszakadozott, és egyedül baktattam felfelé a Chopokra. Rájöttem, hogy elég nagy marha vagyok, ha nem használom ki valahogyan ezt a tehetségemet. Mivel az embereknek adok a rajzaimmal, vagyis a populáris, alkalmazott művészet irányába mentem el, talán ez nem is baj: így alakulhatott ki az a stílus, amit most láthat a közönség. Amúgy pedig gépészmérnöki és coach diplomám van.

Milyen események és személyek voltak rád meghatározó hatással?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!