Kereső toggle

Orbán az arénában

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Nagyon megkoptak már a hősiességgel kapcsolatos hasonlataink. Manapság, amikor már a paródiát is parodizálják, nehéz dolog a komoly beszéd. Az emelkedett, patetikus beszéd még nehezebb. Mégis kísérletet teszek rá. A próbálkozás sikere azon múlik, milyen jelentős az ügy, amelyről beszélni akarunk. Orbán Viktor strasbourgi beszédéről van szó. Megérdemli a pozitív értelemben emelkedett beszédet, a lelkes méltatást? Szerintem igen.

Miért is? A háttérről rengeteget írtak és rengeteget fognak írni. Csak egy példa. Most jelent meg Thilo Sarrazin Ellenséges hatalomátvétel című vaskos könyve Németországban. Az iszlám hatalomátvételéről szól. A szerző a Kronen Zeitungnak elmondta: „Mentalitásukkal formálják a rendszert, és ha egyidejűleg megnő a számuk, akkor valamikor átveszik a társadalmat. Emögött nincs semmiféle mesterterv, ez egyszerű matematika.” Hozzáteszem: ehhez még demográfiai többség sem kell. Egy viszonylag nagy tömeg és sok elfoglalt hatalmi pozíció bőven elég. Mindez azt jelenti, hogy semmi túlzás nincs abban, amiről a magyar miniszterelnök az Európai Parlamentben beszélt:

„Mi megvédjük a határainkat, és csak mi fogjuk eldönteni, kikkel élünk együtt. Kerítést építettünk, és megállítottuk az illegális migránsok százezreit, megvédtük Magyarországot, és megvédtük Európát. A mai eset az első az Európai Unió történetében, amikor egy közösség elítéli a saját határőreit. Beszéljünk egyenesen: Magyarországot azért akarják elítélni, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország.”

A bevándorlás elősegítése az egyik frontvonal, a nemzeti önállóság teljes és végleges felszámolása a másik. A nemtelen támadás valóban azért éri Orbán Viktort és Magyarországot, mert útjában áll a bevándorlásnak és a föderalizmusnak. Ez a helyzet, és ezen a helyzeten nem változtat, hogy vannak a belpolitikában vitatott ügyek. Ne tévesszük ezt szem elől az „egyrészt-másrészt” okos elemzések dzsungelében sem.

Nagyon örülök, hogy akadt egy politikus, aki felvállalta a komoly konfliktust hazánk érdekében.  Rosszul tesszük, ha cinikusan legyintünk erre: Orbán is csak egy érdekvezérelt politikus a sok közül. Ha netán így is lenne, és ezzel együtt vállalja a feladatot, én csak örülök. De úgy látom: Orbán több, mint egy átlag, saját zsebét szolgáló politikus. Önérdekét sokkal jobban szolgálná a globalista elit kiszolgálása. Többet nyerhetne a brüsszeli elithez való simulékonyabb viszonyulással. De felismerte: sokkal nagyobb most a tét, van ügy, ami túlmutat a pártcélokon. Ez az ügy Magyarország megmaradásának ügye, a keresztény kultúrájú Európa megmaradásának ügye. Tényleg. Nem lenne jó, ha a most hazájukat eláruló magyar baloldali politikusoknak csak az unokái jönnének rá: Orbánnak igaza volt. Nem lenne jó, ha Nagyapám tragikus tévedése címmel írná meg könyvét az egyikük. Mert őnekik már az önálló Magyarország tényleges megszűnéséből kellene erre rádöbbenniük. Most még van ország, ha rokkantan is, de kereszténység is van. Amikor hallgattam a miniszterelnököm felszólalását a strasbourgi katlanból, jólesően járt át az érzés: van esélyünk meg is maradni.

Ha az Európai Egyesült Államok rémálma győz, akkor semmi esély hazánk megmaradására. Sajnos vannak, akiknek ez nem is érdekes, ők úgy gondolják, az Egyesült Európa a szabadság garanciája is, és ott a zord erkölcs által szétszakítottak egyesülnek, és testvér lészen minden ember… Jóhiszeműen gondolják ezt, mint a kommunisták között is hatalmas volt a jóhiszeműség. Jó lenne most nem utólag levonni a tanulságot a veszedelmes illúziókból. Jó lenne előrelátóan viselkedni. Orbán most az Európai Parlamentben ennek az előrelátásnak volt élő példája. Reméljük, még sok követője akad.

Ez a sok követő biztosan nem a mostani összetételű Európai Parlamentből fog kikerülni. Ők most nem bizonyultak előrelátónak, elfogadták a Magyarországot megbélyegző jelentést, elutasították Orbán álláspontját. Nagyon jó lenne, ha jövőre, az új parlamentben ez megváltozna. Különben vége az általunk szeretett Európának.

Olvasson tovább: