hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Orbán az arénában

2018. 10. 11.
Nagyon megkoptak már a hősiességgel kapcsolatos hasonlataink. Manapság, amikor már a paródiát is parodizálják, nehéz dolog a komoly beszéd. Az emelkedett, patetikus beszéd még nehezebb. Mégis kísérletet teszek rá. A próbálkozás sikere azon múlik, milyen jelentős az ügy, amelyről beszélni akarunk. Orbán Viktor strasbourgi beszédéről van szó. Megérdemli a pozitív értelemben emelkedett beszédet, a lelkes méltatást? Szerintem igen.

Miért is? A háttérről rengeteget írtak és rengeteget fognak írni. Csak egy példa. Most jelent meg Thilo Sarrazin Ellenséges hatalomátvétel című vaskos könyve Németországban. Az iszlám hatalomátvételéről szól. A szerző a Kronen Zeitungnak elmondta: „Mentalitásukkal formálják a rendszert, és ha egyidejűleg megnő a számuk, akkor valamikor átveszik a társadalmat. Emögött nincs semmiféle mesterterv, ez egyszerű matematika.” Hozzáteszem: ehhez még demográfiai többség sem kell. Egy viszonylag nagy tömeg és sok elfoglalt hatalmi pozíció bőven elég. Mindez azt jelenti, hogy semmi túlzás nincs abban, amiről a magyar miniszterelnök az Európai Parlamentben beszélt:

„Mi megvédjük a határainkat, és csak mi fogjuk eldönteni, kikkel élünk együtt. Kerítést építettünk, és megállítottuk az illegális migránsok százezreit, megvédtük Magyarországot, és megvédtük Európát. A mai eset az első az Európai Unió történetében, amikor egy közösség elítéli a saját határőreit. Beszéljünk egyenesen: Magyarországot azért akarják elítélni, mert a magyar emberek úgy döntöttek, hogy a mi hazánk nem lesz bevándorlóország.”

A bevándorlás elősegítése az egyik frontvonal, a nemzeti önállóság teljes és végleges felszámolása a másik. A nemtelen támadás valóban azért éri Orbán Viktort és Magyarországot, mert útjában áll a bevándorlásnak és a föderalizmusnak. Ez a helyzet, és ezen a helyzeten nem változtat, hogy vannak a belpolitikában vitatott ügyek. Ne tévesszük ezt szem elől az „egyrészt-másrészt” okos elemzések dzsungelében sem.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!