hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Trump-doktrína esélyei
A barátok újra barátok, az ellenségek pedig ellenségek

2018. 06. 21.
Az atomalku amerikai felmondása Trump hívei szerint egy jobb megállapodás előtt nyitotta meg az ajtót, a kritikusok szerint azonban éppen a javítás lehetősége úszott el végleg. Caroline Glick izraeli publicista szerint mindketten tévednek. Elemzése a Breitbart Jerusalem oldalán jelent meg, ennek összefoglalóját ismertetjük.

A probléma az, hogy egyikük sem látja a lényeget. Az egymást követő amerikai kormányok már húsz éve bajlódnak Iránnal a nukleáris programja miatt. Amióta a probléma először felmerült a Fehér Házban – Bill Clinton idején –, mindig is két megoldás látszott életképesnek.

Az első opció az iráni rezsim megdöntése. Az Egyesült Államok úgy tudja előmozdítani Teherán pénzügyi és politikai összeomlását, ha bénító gazdasági szankciókat alkalmaz vele szemben, és ha proaktívan támogatja a teokrácia elnyomó vezetői ellen lázadó iráni lakosságot.

A másik opció megsemmisíteni Irán nukleáris létesítményeit és kapacitását célzott, titkos és nyílt katonai akciókkal.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!