hetilap

Hetek hetilap vásárlás
2009. december 4-ei számunkban írták

2009. 12. 04.
Putyinnál járvaA november 21-én történt Putyin–Orbán találkozóról az MTI Szijjártó Péterre hivatkozva adta ki a hírt. Szombat este, egész vasárnap az interneten többen is kerestek bármilyen fotót, videót vagy híranyagot erről . Az összes orosz hírportálon, hírszer­kesztőségen , a hivatalos kormányzati honlapokon, de még az Egységes Oroszország Pártja honlapján sem volt semmi, csak az összes magyar esti híradókban  és hírportálokon volt erről tudósítás Orbán Viktorra mint egyetlen forrásra alapozva! Az MTI-től vasárnap délután megkérdezték, hogy jelöljön meg Szijjártón kívül más hírforrást is a találkozóról. A mai napig nem válaszoltak! Hétfőn a Népszabadság megkeresésére Dmitrij Peszkov, az orosz kormányfő szóvivője előzetesen nem beiktatott „spontán” találkozóról beszélt. Diplomatikus volt, Gyurcsány Ferencet is megkérdezték, aki „az elnök úrra való tekintettel” inkább nem válaszolt. Pedig lehetett volna kevésbé diplomatikus is. Aztán november 26-án csütörtökön 12.50-kor a stop.hu kiadott egy hírt egy a szentpétervári fogadáson résztvevő és egy másik diplomáciai forrásra hivatkozva. Ebben a verzióban maximum egy koccintás és még egy mondat fér bele a „tárgyalásba”. Orbán hétfőn reggel az M1-en Betlen János kérdésére, hogy meddig tartott a megbeszélés, azt felelte, hogy fél óránál több, de egy óránál rövidebb. A helyszínen jelenlévő HírTV stábja erről még egy képkockát sem közölt, vajon miért? A Putyin – Gyurcsány vacsora a megfejtés. Kedden, 24-én a Kínából éppen hazaérkező Gyurcsány házaspár már utazik is vissza, keletre, Moszkvába, hogy együtt vacsorázzon a Putyin házaspárral. Különleges alkalom, hogy Putyin felesége is megjelenik férje oldalán, és még fotó is készül. A fotók még aznap este felkerülnek Putyin hivatalos honlapjára! Miért akarták ilyen gyorsan dokumentálni a találkozót? Deák Pétert idézve: „Magyarország egy kis közép-kelet-európai ország” és Gyurcsány csak egy volt kormányfő. Orbánnal nem ismerkednek, már ismerik. Még emlékeznek a szerbiai segélykonvoj záhonyi feltartóztatására a délszláv háború idején, a „Magyarország a Gazprom legvidámabb barakkja” vagy az „oroszokat kidobtuk az ajtón és visszajöttek az ablakon” kijelentéseire, amiket az orosz nagykövet jelenlétében tett. Tisztelettel: Dr. Békési Gábor , Nyíregyháza

Sárkány ellen sárkányfű
Negyvenéves koromig az orvosokra hallgattam. Állandóan kiújuló fulladásos allergiámra minden évben felírták a szippantós, befújós és tablettás gyógyszereket, és részükről ezzel megtettek mindent a kezelésem érdekében. Nap mint nap mérgeztem így magam a gyógyszerekkel, s ennek hatására hamarosan a reflux gyötrelmes érzései is rám törtek. Jött az újabb gyógyszer annak a kezelésére! Így ment ez mindaddig, amíg önszántamból a megoldást keresve rá nem találtam egy táplálékkiegészítőre és vele együtt az Omega 3 halolajkapszulára. Miután elkezdtem szedni – mivel a cégnél mért antioxidánsszintem mérhetetlenül alacsony volt – hamarosan nagy változások jöttek az életembe. Eljött a május, a június, a nyár, és nem kezdtem el fulladni, pedig önszántamból direkt nem szedtem be a felírt szokásos gyógy­szereket. Mind az öt gyógyszeremet öt éve szedtem be utoljára, és azóta is köszönöm jól vagyok, egy kis orrfolyással a legdurvább pollenszezont is túlélem.
2008 novemberében szó szerint felfordult velem a világ! Vezetés közben, épp hogy félre tudtam állni, stroke ért, és a szemem előtt forgott a világ, hánytam, és kiment az erő a testemből, úgy vitt be a rohammentő az intenzív osztályra 200 feletti pulzussal! Miután néhány hét után kikerültem a kórházból, a gyógyulás még távoli álomnak tűnt! Állandóan fájt a tarkóm, és minden nap máshol éreztem a testemben fájdalmakat! Az orvosok szerint szívproblémám volt, magas vérnyomásom, szívritmuszavarom és tapadékony vérlemezkék úszkáltak ereimben. Ismét négy gyógyszer lett kiírva rám, hogy nekem azokat bizony szednem kell. Egyik mellékhatása rosszabb volt, mint a másik. Így saját felelősségemre sorban abbahagytam a szedésüket, tudtam én, nem lehetek szívbeteg! Saját magam derítettem ki, hogy a testemben vándorló fájdalmak csupán pszichoszomatikus eredetűek, s miután ultrahangra mentem és mindent rendben találtak, ennek az információnak a hatására el is múltak. A stroke után megmaradt a tarkófájás, az alvászavar, a pánikbetegség és a depresszió! Kinyomoztam, mi lehet ez a tarkófájás, és rádöbbentem, hogy ezen csak a pszichiáter segíthet, mert ez kemény depresszió! A pszichiáter tanácsára antidepresszánsokat és Xanaxot szedtem, aminek hatására már tudtam egy kicsit aludni, és kezdtem kicsit normálisabban érezni magam. Azonban tudtam, hogy ez nem lehet a végállomás, én nem élhetek egy életen át gyógyszereken. Bújtam ismét az internetet, megoldást keresve, hogy találjak valami hatékony módszert! Ebben az élethelyzetben találkoztam a DXN termékekkel 2009 márciusában. Mivel a hagyományos kávé égette a gyomromat a kiújult reflux miatt, ezért csodaként hatott rám, hogy a DXN kávé nem mart, sőt elmúlt tőle a reflux! És ami a legnagyobb csoda volt, hogy a GL kapszulák, a lúgosító ital és a kávék hatására teljesen elmúlt a depresszió és az alvászavar. Megszűntek a pánikrohamok, a hallucinációk és a tarkófájás! Ismét kidobhattam az összes gyógyszert, és ma már fél éve tünetmentesen, egészségesen élek gyógyszerek és mellékhatások nélkül! Esténként jókat kávézunk a feleségemmel, s aztán jóízűen végigalszom az éjszakát!
Miért nem inkább a gyógyszergyárak múltját, érdekrendszerét piszkálják meg egyszer, hátha észreveszik ott az IG Farben náci gyökereit, és azokat az összefonódásokat, érdekeket, amiért a gyógyszeripar a második legjöve­del­mezőbb iparág, és ami miatt az orvosi egyetemeken nem tanítanak semmit a természetes gyógymódokról, növé­nyekről? Van téma az asztalon bőven! Nem azokat kéne piszkálni, akik valóban hasznos dolgokat állítanak elő, és hatékonyan segítenek embereken, mint például rajtam is!
Nagy Gábor

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!