hetilap

Hetek hetilap vásárlás
2009. szeptember 25-ei számunkban írták

2009. 09. 25.
Modern gólemGiczy György írásával kapcsolatban csupán egy teológiai állítással vitatkoznék. A szerző a teremtő Isten feladatköre bitorlásának tekinti a halálbüntetést. Ezzel szemben a Genezis 9. részének 6. szakaszában egyértelmű, hogy a halálbüntetést maga Isten rendelte el. Ez az özönvíz utáni szövetség része, amely a mai napig érvényes a Földön élő nemzetek számára. Észrevételemmel ugyan­akkor nem szeretném elvonni a figyelmet e nagyszerű cikk üze­ne­téről. Giczy úrral együtt azt gondolom, hogy a konzervatív többség nem engedheti meg, hogy egy erőszakos kisebbség által megfélemlítve ne merje felvállalni saját értékrendjét. (Ennek a megállapításnak egyébként más aktuálpolitikai áthallása is van, melyre most nem térek ki.) Paradox: hálásak lehetünk a szélsőjobb homofób akcióiért. Látszik, hogy idén már a hatóságok is felbátorodtak és elszigetelt eseménnyé sikerült degradálni az idei homoszexuális provokációt. Ugyanakkor az, hogy nekik kell elvégezni a „piszkos munkát”, a bűnösen passzív békés többség felelőssége, a mi felelősségünk. Ha mi tennénk a dolgunkat, nem lenne tere a szélsőségeseknek. Ezért mi, akik nem az utcai harc módszerével szeretnénk értékeinket megvédeni, nyissuk ki a szánkat, hiszen „vétkesek közt cinkos, aki néma”.

Tisztelettel:
Dr. Franka Gyula,
Budapest

Akikért a harang szólt
Az idős korosztály nem egy lerobbant generáció, de lépten-nyomon azt érzi az ember. Akárhol kell ügyet intézni, csak nénikék és bácsikák vagyunk, és a pult másik oldalán úgy gondolják, már sem nem látunk, sem nem hallunk, és nem értünk semmit. Jómagam 76, a férjem 83 évesen kertet és hétvégi telket művelünk, bár aktív korunkban szellemi munkát végeztünk. Ezt a leke­zelő bánásmódot sajnos a családot ért tragédiával kapcsolatban a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás részéről is tapasztaltam. Itt javasolnám, hogy nyugdíjas jogi szakemberek vállaljanak jogi tanácsadást, esetleg képviseletet, mert ők már nincsenek kötve, és függetlenek tudnak maradni.

Tisztelettel:
Bakondi Jánosné

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!