hetilap

Hetek hetilap vásárlás
2009. június 19-ei számunkban írták

2009. 06. 20.
A nagybeteg és a hiányzó harang

A rendkívül hasznos, tényekre ébresztő Wermer-interjú több pontján éreztem, hogy érdemes tovább gondolkodni. Egy részhez viszont hozzászólnék. Érdekes felvetés, hogy politikával nem baj, ha kevesen foglalkoznak. Svájc és Amerika vonatkozásában is a sorok között olvasható, hogy a polgárok egyszer határozottan véleményt nyilvánítanak a választásukról, majd hagyják a szakembert, a politikust végigdolgozni a ciklust.

A kommunizmus tompító béklyóiból szabadjára engedett országokban viszont nem találjuk a jobbra (körülményeket értem, nem az irányt) vezető szakembereket, csak a hatalomért acsarkodó hullámlovasokat, azonosíthatatlan „felfele" repülni vágyókat. Ezért egyre kevesebben mennek el szavazni. Ez viszont senkit sem idegesít. Értem azt, ha a határon kívüli magyar pártoknak ez jól jön, de bosszantó, amikor a szavazásra jogosult polgárok negyedénél nem sokkal több szavazattal Magyarország nevében beszél széles mosollyal az „Arrogancia".

Szomorú tény, hogy az alacsony részvétel a politikai osztályt minősíti. Itt, keleten biztosan. Amikor a „nép, az istenadta nép" egy döbbenetes szavazattengerrel emberségesen elpáholja a szörföző szó-lovagokat, remélhetjük, hogy rájönnek végre, a nyugati demokráciákban a majdnem névtelen szaktársaik megoldásokért és nem sztárságért dolgoznak. Ott ezért nem kell idegeskedniük, és elég a kevés is a támogatottságból. Keleten ehhez viszont ki kell végre szavazni a politikából a nem odavalókat. Az EU-választások visszás eredményei rá kellene döbbentsék az embereket arra, hogy még kell szavazni és főleg választani.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!