hetilap

Hetek hetilap vásárlás
2009. március 6-ai számunkban írták

2009. 03. 07.
Turullal alázzák a zsidókat

Pomázi baloldali értékrendű és apai ágon zsidó származású lakosként 2006-ban azért szavaztam az SZDSZ és az MSZP pomázi közös jelöltjeire, mert abban bíztam, hogy a magyarországi szélsőséges és kirekesztő politikát helyi szinten ellensúlyozni tudják, illetve megfelelő védelmet tudnak nyújtani számunkra a faji és etnikai támadásokkal szemben.
Megdöbbenve néztem végig a 2009. január 20-ai pomázi képviselő- testületi ülésen történteket.
Morvai Miklós alpolgármester úr köszöntésképpen szabad és független Palesztinát és boldog új évet kívánt a testületnek. Ezen kijelentést egyetlen MSZP-s, se SZDSZ-es, se fideszes, se független képviselő nem tette szóvá. Családom és ismeretségem számára ez a szélsőjobboldali megnyilatkozás elfogadhatatlan.
Pomáz város honlapján az alpolgármester linket megnyitva a lap alján egy fénykép található, melyen Morvai úr palesztin terrorista kendőben pózol. Megdöbbentő, hogy ez egy közpénzből – köztük az én és családom adójából is – finanszírozott önkormányzati oldalon szélsőséges politikai szimpátia kinyilvánításának enged teret.
Ismerősöm novemberben majd lányom januárban a polgármesteri hivatal okmányirodájában jártak. Az épületben és a parkolóban találkoztak Morvai úrral, aki mindkét esetben munkaidőben palesztin kendőt viselt sálként. Morvai úr szándéka egyértelmű: a palesztin sállal és a szabad és független Palesztina emlegetésével, mind a polgármesteri hivatalban, mint a tévén keresztül egyrészt megalázza a helyi zsidóságot, másrészt a helyi jobbik szavazóbázist is maga mögött akarja tudni.
Egy korábbi testületi ülésen Morvai úr büszkén vállalta, hogy mint fizetett fideszes képviselő részt vett a pomázi Jobbik szervezet keresztavatásán. Ezen a gyűlésen egyébként nyíltan antiszemita és cigányellenes kijelentések hangzottak el. Pomázon egyébként közismert tény, hogy Morvai úr szimpatizál a Magyar Gárdával is. Mindez azért is érdekes, mert a Fidesz országos szinten elhatárolódik mind a Jobbiktól, mind a zsidóellenes politikától. A Fidesz egyébként az izraeli Likud testvérpártja. Nem tűrhet meg egy ilyen személyt a soraiban.
Minket, zsidó származású embereket mélységesen felháborít és megaláz, hogy egy közpénzen működtetett hivatalban ilyent megengedhet magának egy fideszes színekben megválasztott képviselő.
V. N., Pomáz

Rendet vágnának

Tájékoztatásul küldöm Önöknek. A 2009. február 21-ai Jobbik gyűlésen, Nyíregyházán a Váci Mihály Művelődési Házban 150 ember előtt szó szerint hangzottak el az alábbi mondatok:
„A zsidók világuralomra törnek, de kifejezetten Magyarországra fáj a foguk. Az izraeli harckocsik már Budapesten vannak. (…) Már nem Tel-Avivból irányítják a magyar ügyeket, mert Tel-Aviv itt van Budapesten. (…) A várható cigányforradalom csak előszele annak a háborúnak amelyben a zsidók ki akarják irtani a magyarokat.”
Név és cím a szerkesztőségben

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!