Kereső toggle

2009. március 6-ai számunkban írták

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Turullal alázzák a zsidókat

Pomázi baloldali értékrendű és apai ágon zsidó származású lakosként 2006-ban azért szavaztam az SZDSZ és az MSZP pomázi közös jelöltjeire, mert abban bíztam, hogy a magyarországi szélsőséges és kirekesztő politikát helyi szinten ellensúlyozni tudják, illetve megfelelő védelmet tudnak nyújtani számunkra a faji és etnikai támadásokkal szemben.
Megdöbbenve néztem végig a 2009. január 20-ai pomázi képviselő- testületi ülésen történteket.
Morvai Miklós alpolgármester úr köszöntésképpen szabad és független Palesztinát és boldog új évet kívánt a testületnek. Ezen kijelentést egyetlen MSZP-s, se SZDSZ-es, se fideszes, se független képviselő nem tette szóvá. Családom és ismeretségem számára ez a szélsőjobboldali megnyilatkozás elfogadhatatlan.
Pomáz város honlapján az alpolgármester linket megnyitva a lap alján egy fénykép található, melyen Morvai úr palesztin terrorista kendőben pózol. Megdöbbentő, hogy ez egy közpénzből – köztük az én és családom adójából is – finanszírozott önkormányzati oldalon szélsőséges politikai szimpátia kinyilvánításának enged teret.
Ismerősöm novemberben majd lányom januárban a polgármesteri hivatal okmányirodájában jártak. Az épületben és a parkolóban találkoztak Morvai úrral, aki mindkét esetben munkaidőben palesztin kendőt viselt sálként. Morvai úr szándéka egyértelmű: a palesztin sállal és a szabad és független Palesztina emlegetésével, mind a polgármesteri hivatalban, mint a tévén keresztül egyrészt megalázza a helyi zsidóságot, másrészt a helyi jobbik szavazóbázist is maga mögött akarja tudni.
Egy korábbi testületi ülésen Morvai úr büszkén vállalta, hogy mint fizetett fideszes képviselő részt vett a pomázi Jobbik szervezet keresztavatásán. Ezen a gyűlésen egyébként nyíltan antiszemita és cigányellenes kijelentések hangzottak el. Pomázon egyébként közismert tény, hogy Morvai úr szimpatizál a Magyar Gárdával is. Mindez azért is érdekes, mert a Fidesz országos szinten elhatárolódik mind a Jobbiktól, mind a zsidóellenes politikától. A Fidesz egyébként az izraeli Likud testvérpártja. Nem tűrhet meg egy ilyen személyt a soraiban.
Minket, zsidó származású embereket mélységesen felháborít és megaláz, hogy egy közpénzen működtetett hivatalban ilyent megengedhet magának egy fideszes színekben megválasztott képviselő.
V. N., Pomáz

Rendet vágnának

Tájékoztatásul küldöm Önöknek. A 2009. február 21-ai Jobbik gyűlésen, Nyíregyházán a Váci Mihály Művelődési Házban 150 ember előtt szó szerint hangzottak el az alábbi mondatok:
„A zsidók világuralomra törnek, de kifejezetten Magyarországra fáj a foguk. Az izraeli harckocsik már Budapesten vannak. (…) Már nem Tel-Avivból irányítják a magyar ügyeket, mert Tel-Aviv itt van Budapesten. (…) A várható cigányforradalom csak előszele annak a háborúnak amelyben a zsidók ki akarják irtani a magyarokat.”
Név és cím a szerkesztőségben

Befenyít az IMF

Hallgatom a vissza-visszatérő értékeléseket, micsoda egy agyafúrt, ravasz fickó ez az Orbán Viktor. Csak és kizárólag azért mond mást az ország gazdasági és politikai helyzetéről és a szükséges tennivalókról, mint amit valójában gondol, mert így akarja elleneit félrevezetni, nehogy rátegyék kezüket az ő szépen felépített programjára, és nehogy eltávolodjanak tőle azok, akik nem szeretnének a választások előtt szembesülni a valóságos problémákkal, a mindenképpen megoldandó feladatokkal. Egyre jobban furcsállom, hogy valaki, akinek a jósok és a boncok szerint rendelkezésére áll a bölcsek kövének tudománya, nem osztja meg ezt senkivel.
Lassan hetedik éve hallom, milyen hihetetlen rafinéria szorult belé, amikor direkt nem beszél semmiféle reformról, sőt inkább ellenzi a társadalom bármiféle átalakítását, de majd ha újra hatalomra kerül, tudni fogja, mit is kell tennie. Lassan kezdek elbizonytalanodni, és egyre erősebb bennem a kérdés, valóban létezik ez a tudás? Valóban képes egy ember hét évi némaságra, hét évig gyökeresen mást képviselni, mint amit valójában gondol? Nem lehetséges az az egyszerű magyarázat, azért nem beszél érdemi dolgokról, hosszú távon megoldandó problémákról, azért nem bonyolódik semmiféle együttműködésbe, mert valójában nincs is miről beszélnie? És a választás semmi egyebet nem mutat majd meg, mint a régi mese szerinti képet, miszerint a király meztelen?
Lassan hetedik éve hallom a különböző politikai elemzők találgatását, vajon mi lehet a hallgatás mögött. És ezek az értékelések minden esetben nagyon is jóhiszemű feltételezésből indulnak ki, miszerint az nem lehetséges, hogy a maszk mögött valójában nincs is semmi.
fromme

Könyvajánló

A február 13-ai számban megjelent SHALOM, BARÁTAIM! című könyv ajánlásakor, a telefonos megrendelés lehetőségének megadása során sajtóhibát vétettek. A 2610-427-es telefonszám nem a 20-as, hanem a 70-es előtaggal kapcsolja a kiadót.
Tisztelettel: F. J.

Olvasson tovább: