hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A részletekben bújik meg
Tisztelt Szerkesztőség

2004. 07. 12.
A napokban olvastam interneten egy korábbi cikküket az ingatlanfinanszírozó cégekről. Az én személyes tapasztalataim nem olyan pozitívak, mint ahogy a cikk ismertette ezeknek az "önszerveződésen alapuló" fogyasztói csoportoknak a működését. A cikk szerint 2 millió forintos ingatlan vásárlásakor könnyen hozzájutnak a pénzhez az ügyfelek. Nem találkoztam még másfél év alatt olyan ingatlannal, ami 2 millió forintba került volna, pedig beértem volna 25 négyzetméterrel is. Azok, akik alacsony összeget igényelnek, vagy magas havi törlesztő részlet vállalnak, talán megkapják a hitelt, én nem.

2002-ben befizettem a regisztrációs díjat, 94 ezer forintot, és 4,7 millió forintot igényeltem. Az önrészem 30 százalék volt. A hitelt nem kaptam meg pár hónapon belül, ahogyan ígérték. Folyamatosan kérték, hogy licitáljon az ügyfél, az önrészen kívül ajánljon fel többhavi törlesztőrészletet egy összegben, fizessen. Telefonon mindig közölték, hogy nem kaptam meg, majd legközelebb. Másfél évig fizettem havonta a 42 ezret és semmit nem kaptam. Bármit próbáltam lépni, mindig az volt a válasz, hogy fizessen be még többet, még többet! Szerződést bontottam velük idén év elején. Bennmaradt több mint 600 ezer forintom, amit a mai napig nem kaptam vissza, nem is látok rá túl sok esélyt. 

Természetesen, amikor ügyvédhez fordultam kiderült, hogy nem támadhatóak jogilag, mert olyan ügyesen levédték magukat a szerződésben az apró betűkkel, hogy még a gazdasági jogász számára sem volt minden érthető. Az illető elmondta, hogy volt már ügyfele, aki ugyancsak nagy ráfizetéssel tudott megszabadulni tőlük. 

A szerződésükből pontosan az hiányzik, ami a legfontosabb, vagyis hogy a hitelhez mikor jut az ember. Az üzletkötők biztosítanak róla mindenkit, hogy pár hónapon belül megkapják. Volt olyan ügyfél, aki már két és fél éve fizetett, és nem kapott semmit sem. A bankokat rendszeresen vizsgálják, mégis előfordulnak problémák. Vajon a szintén milliárdokat forgató lakásfinanszírozókat ki ellenőrzi?

Üdvözlettel:

Magyari Zita

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!