hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kérdések a melegbiznisz -ről

2001. 09. 03.
Meglepve olvastam a Hetek augusztus 20-ára megjelenő ünnepi számában a "melegbizniszről" (Melegek a marketing célkeresztjében) szóló írásukat. A témaválasztással önmagában még nem lett volna kifogásom, hiszen a lap rendszeresen felvállalja, hogy a "politikailag korrekt" médiában nem, avagy csak egyoldalúan bemutatott témákról tényszerű, ha szükséges morális alapon véleményt formál. Ez a cikk azonban az ellenkezőjére volt példa. 

Kritika nélkül helyet kaptak benne a homoszexuális propaganda olyan hazugságai, mint például az, hogy a melegek egyedül vagy párkapcsolatokban élnek, vagy hogy jobban dolgoznak és így tovább. Ha már ilyen terjedelemben helyt adtak a homoszexuális aktivisták öntömjénezésének, illett volna – nem is erkölcsi okból, hanem a pusztán a kiegyensúlyozott tájékoztatás okán – megszólaltatni olyan szakembereket, akik például a homoszexuális szexturizmus közegészségügyi veszélyeiről, vagy a fiatalokat megcélzó burkolt homoerotikus reklámok hatásáról mondják el véleményüket. 

A cikk szerzői szerint "pezsgő és színes" Budapesten a homoszexuális élet. Kíváncsi lennék azoknak a budapesti lakosoknak a véleményére, akik kénytelenek voltak a Budapest Parádén a lap által polgári vállalkozóként bemutatott bártulajdonos kamionján pózoló neccharisnyás férfiak nyíltszíni üzekedését végignézni, amint az ablakuk alatt végigvonultak, egy hónapon belül immár másodszor. Vagy miért nem kérdezték meg azokat a jóérzés? polgárokat, akik a "pezsgő és virágzó" homoszexuális élet miatt kénytelenek hosszú ideje kerülni a város egyes részeit, a közfürdők többségéről nem is beszélve. A Hetek feladata nem ennek a "pezsgésnek" a reklámozása lenne.

Maroshegyi András

Budapest

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!