hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy életre szóló ajándék Öntől
Egy másik dimenzió a család legféltettebb kincsének

2011. 11. 04.
„Amikor elköltöztem otthonról, és a feleségemmel szerettünk volna saját családi fészket kialakítani, nagyon hiányzott otthonról a támogatás. Ezért is örültem annak, hogy létezik már olyan konstrukció, amellyel előre gondoskodhatok arról, hogy a gyerekemnek könnyebb legyen, ne éljen át ilyen helyzetet” – mondta el az egyik szülő, aki elsők között választotta a DIMENZIÓ Biztosító Kincsem megtakarítási életbiztosítását.

Dr. Orosz András, a DIMENZIÓ Biztosító, az 50 felettiek életbiztosítójának ügyvezető igazgatója múlt héten már bemutatta a régi (új) DIMENZIÓ-t, és érintőlegesen a szeptembertől bevezetett új biztosításokról is beszélt. Ezek közül most a Kincsem életbiztosításról kérdeztük részletesebben.
Miért hívják ezt a biztosítást „unokabiztosításnak” is?
Miközben a bevezetés előkészületei zajlottak, a kollégáim kezdték így nevezni a Kincsemet, mert az 50 felettiek élethelyzeteihez és igényeihez igazodva egy olyan biztosítást szerettünk volna létrehozni, amely elsősorban a nagyszülők és az unokák közötti viszonyt erősíti. Mindenki szeretne nyomot hagyni az unokája életében, és persze a közös emlékeken, a vasárnapi ebédeken és a gőzölgő házi süteményeken túl az is nagyon jó érzés lehet, ha az ember hozzájárulhat ahhoz, hogy az unokája az ő segítségével induljon el az önálló éle­tébe. De a Kincsem nemcsak az unokák, hanem a gyerekek számára is megoldást jelenthet. Sok szülő, nagyszülő szeretne mindent – vagy legalábbis, amit csak tud – megadni a gyermekének, unokájának, de tudja, hogy a lehetőségei korlátozottak. Szívesen fogadták ezért azt a megoldást, amit mi javaslunk. Egy konkrét életeseményhez igazítva, havonta akár kicsit is félretenni, szép summát jelenthet 5 vagy 10 év után is, és persze mindig a legjobbkor jön. Nem beszélve arról, hogy a Kincsem megoldja azt a régi dilemmát: hogy adjak úgy pénzt a gyerekemnek, unokámnak, hogy ne szórja el, mint a zsebpénzt, és pont akkor férjen hozzá, amikor arra valóban szüksége van. 
Melyek ezek az Ön által legfontosabbnak nevezett élethelyzetek, események?
Arra gondoltunk, hogy több ilyen helyzet is létezhet persze, ezért meghagytuk a választás lehetőségét a szülőnek, nagyszülőnek. Eldönthetik, hogy melyik eseményt választják, mikor fizessük ki a megtakarítást a gyereknek, az unokának. Akkor, amikor már betöltötte a 18. születésnapját, felvették egy felsőfokú iskolába és megkezdi a tanulmányait, vagy akkor, amikor megházasodik, vagy éppen lakásvásárláskor? Ha egyik helyzet sem áll elő, akkor legkésőbb 23 éves korában fizetünk, egy összegben, hozamokkal növelten. A legfontosabb tulajdonsága szerintem a Kincsemnek pont ez az előre meghatározott élethelyzet, hogy csak akkor férhet hozzá a pénzhez a gyerekünk vagy az unokánk, amikor az a legindokoltabb lehet. Minimalizáltuk annak az esélyét, hogy a pénzt bárki is elkótyavetyélje. A Kincsemnek számos előnye van egyébként. Minden 18 év alatti gyerekre köthető, tehát ha egy családban több gyerek van, akkor akár mindegyikükre. Volt olyan ügyfelünk, aki jelezte, hogy neki 6 unokája van, és mindnyájukra szeretne biztosítást kötni. Nem mondom, hogy ez mindennapos, de nagyon örültünk.
A Kincsem egy megtakarítási életbiztosítás. Kiknek és miért ajánlható?
A Kincsem egy egyszerű és átlátható biztosítás. Múlt héten elmeséltem a kedvenc példámat a pár tízezer forintból élő nagymamáról, aki mindannyiunk környezetében él, és aki racionális számítások szerint képtelenség, hogy mindig elő tudja teremteni a kisunokája számára a karácsonyi, a szülinapi ajándékot vagy a „dugi zsebpénzt”. Amikor a Kincsemet kitaláltuk, ez a támogatási vágy volt az, amire a biztosítást építeni szerettük volna. Arra az érzésre, hogy nyomot tudjak hagyni a gyerekem, az unokám életében azzal, hogy segítem az indulását. A zsebpénz többnyire nem marad meg, könnyű elszórni, de a Kincsemmel is meg tudom élni azt, hogy hónapról hónapra azért teszek félre, hogy a legféltettebb kincsemnek egyszer könnyebb legyen. Ezért választottunk alacsony havi minimumösszeget, hiszen a Kincsem már havi 5000 forinttól köthető. Azokra is gondoltunk a Kincsemmel, akik úgy érzik, nem biztosak benne, hogy tudnak mit hagyni az unokáikra, ezért inkább hónapról hónapra gyűjtögetnek számukra biztonságos körülmények között. De azoknak a szülőknek, nagyszülőknek is optimális lehet, akiknek van egy kis megtakarításuk, és szeretnék tovább gyarapítani azt, illetve hozammal növelni. A Kincsem tőkegarantált biztosítás, vagyis a befektetések többlethozama révén emelkedik az eredeti összeg. A Kincsemmel mindenki gondoskodhat gyermeke, unokája életkezdésének támogatásáról életkorától, egészségi állapotától függetlenül. Kamasz gyermekre is elindítható, mert a minimum 5 éves gyűjtés alatt is bárki megtakaríthatja a kívánt összeget. Ráadásul extra juttatásként – soha ne legyen rá szükség persze – balesetbiztosítást is tartalmaz a Kincsem, ami azt jelenti, hogy ha a gyermek vagy az unoka például eltöri a kezét, a DIMENZIÓ gyors anyagi segítséget nyújt.
Mondana egy példát, hogy néz ki egy megtakarítás a Kincsemmel?
Mondjuk azt, hogy Ön 44 éves. A kislánya most 6 éves, most ment iskolába. Ha havonta 10 ezer forintot félretesz a számára, az Ön segítségével 10 év gyűjtés után, évente 5 százalék hozamot feltételezve, 1 millió 549 ezer forinttal kezdheti meg az önálló életét 23 éves korában. Ez mindenkinek jól jön.
Ha jól értem, a Kincsem egy hosszú távra, felelősen gondolkodó szülő vagy nagyszülő számára akár értelmes karácsonyi ajándék is lehet?
Igen, bár a gyerekek egy dinócsaládnak vagy egy kreatív játékkonyhának biztosan jobban örülnek, mégis azt mondom, érdemes lehet a Kincsemen elgondolkodni. Most egyébként az első 100 szerződő, aki DIMENZIÓ Kincsem megtakarítási biztosítást köt, a gyermeke vagy az unokája számára az önálló életkezdéshez nyújtott anyagi támogatáson túl egy díszdobozos művészi készlettel is kedveskedhet a fa alá, tehát, ha máshogy nem is, a gyerekek számára is azonnal élvezhetővé lehet tenni egy biztosítást mint életre szóló ajándékot.
(Az ajándékakció 2011. december 19-éig megkötött szerződésekre érvényes.)
(Folytatjuk.)

Ha szeretne többet megtudni a DIMENZIÓ Kincsem megtakarítási biztosításról és Ön lenni az elsô 100 Kincsem-szerzôdô egyike:
• nézze meg a www.dimenziobiztosito.hu weboldalt;
• hívja ingyenesen a +36 80 201 417 zöld számot;
• írjon a [email protected]
e-mail címre;
• lájkolja a Facebookon!
www. facebook.com/dimenziobiztosito

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!