hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2007. 08. 15.
Valamit kapunk Napokon belül elfogadhatja Brüsszel az Új Magyarország fejlesztési terv operatív programjait – erősítette meg az illetékes EU-szóvivő. Ha a KözOP-ot (Közlekedési Operatív Program) is elfogadják, az megnyitja az utat az egyéni projektek – köztük a budapesti 4-es metró uniós társfinanszírozásának – pályázataihoz. „Semmilyen támogatást nem hagytunk még jóvá a magyar metróra” – szögezte le a szóvivő. Brüsszeli források szerint jó darabig nem lehet még megmondani, hogy az EU mennyi pénzt ad majd a metróra, és lehet, hogy idén nem is tudjuk meg ezt a számot.

Megegyeztek

Megegyeztek a fagykárenyhítés módjáról a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési
Minisztérium és az érintett gazdák képviselői. A termelők 9–10 milliárd forint
támogatást kapnak, attól függően, hogy hány termelő veszi igénybe a
kamattámogatásos hitelt. Gráf József miniszter az egyeztetés után elmondta: a
100 százalékos fagykárt szenvedett termelők kapnak nagyobb kárenyhítést. A
támogatás egy része költségvetési forrás, amit jelentősen megnöveltek a
minisztérium keretéből. A termésbecslés alapján október 15-ig szeretnének
kárenyhítési előleget fizetni a fagykárt szenvedett gazdáknak.

Bírságok a Hungaroringen

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!