Kereső toggle

Tőzsdejelentés 2003. 10. 15–20.

Itt az ideje a részvényvásárlásnak

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Amerikában mérsékelt csökkenést, Európában és Ázsiában enyhe emelkedést mutattak a részvényindexek a héten. Az amerikai enyhe
visszaesést a "leading indicators", a gazdaság várható jövőbeli állapotát jelző mutató negatív irányú elmozdulása indokolhatta, miközben a napvilágot látott vállalati eredmények is igen vegyes képet mutattak. A negatív oldalon az IBM, a Caterpillar, a Sun és az eBay, míg a pozitívon az Intel, az AMD és a Citigroup sorakoznak. Szektor szinten a chipgyártók és a bankok teljesítettek jól a héten, részint a jó eredményeknek, részint elemzői felminősítéseknek köszönhetően. A BUX – bár egyszer 20 pontra megközelítette a 10 000 pontos lélektani határt – az erőgyűjtés időszakát élte, minimális napi elmozdulásokkal, csökkenő forgalom mellett 0,5 százalékkal zárt alacsonyabban múlt keddi értékénél.

A blue chipek közül egyedül az emelkedésből kimaradó Matáv zárt éppen csak pozitív tartományban. Csökkent a Mol árfolyama, miután a gázpiaci szabályozás végső rendezését későbbi időpontra csúsztatták. Egyre több szó esik az olajcégnek a lengyel PKN-nel történő fúziójáról, amiről kormányközi tárgyalások is indulhatnak a közeljövőben. Az OTP az Albán Takarékpénztár állami pakettjének megvásárlására szóló szándéknyilatkozatot nyújtott be, amely azonban egyelőre semmiféle kötelezettséggel nem jár a bank részéről. Több mint 4 százalékkal drágult a Rába, miután beszállítói szerződést kötött a brit Terex céggel. A szerződés 1 milliárd forinttal emelheti meg a cég árbevételét jövőre. Közel 50 százalékkal ugrott meg a Phylaxia árfolyama, miután a cég nagy horderej? pert nyert a Phylaxia-Sanofival szemben.

Olvasson tovább: