hetilap

Hetek hetilap vásárlás
APRÓPÉNZ

2001. 06. 23.
Olcsóbb lesz a benzin  A Mol Rt. pénteken 3,2 forinttal csökkenti a benzin nagykereskedelmi árát, így a fogyasztói ár 4 forinttal csökken. A gázolaj és az autógáz ára változatlan marad. Az elmúlt hetekben mintegy 20 forinttal lett olcsóbb a benzin. A 95-ös ólmozatlan benzin 230,5, a 91-es ólmozatlan 227,5, a 91-es keverék pedig 230,5 forintba kerül. A 98-as ólmozatlan benzinért literenként 239,5 forintot kell fizetni a kutaknál. Az árcsökkentést az tette lehetővé, hogy a nemzetközi piacokon tovább csökkent a motorbenzin jegyzési ára. (MTI)

 Posta–Postabank házasság



"Nem maradt más választás, mint hogy a pénzintézet tulajdonosa ismét a Magyar Posta legyen" – mondta a miniszterelnök, miután a kormány eldöntötte, hogy a Postabank állami tulajdonban levő részvényeinek 100 százaléka a Magyar Posta tulajdonába kerül. Kitért arra is, hogy az egyetlen potenciális vevő, az OTP nem tudott kidolgozni olyan javaslatot, amellyel elfogadható áron megvette volna a pénzintézetet. Szakértői véleményekre hivatkozva úgy vélekedett, hogy ha nem fordítottak volna 150 milliárd forintot a Postabank talpra állítására, akkor 300 milliárd forintot kellett volna "temetési költségként" kifizetni. 

Kalmár István, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója is örömmel konstatálta a házasság bejelentését. Mint mondta, a cél az, hogy a Postabank igazi népbank legyen a közeljövőben. Ezért megteremtik annak a lehetőségét, hogy 1200 postahivatalban elérhetők legyenek a szolgáltatások. Kalmár nem számít állami támogatásra, bár a Postabank informatikai részlegének korszerűsítésére és a Magyar Posta hálózatának fejlesztésére 8-10 milliárd forintot kell majd fordítani.

Orbán Viktor szavai szerint tízezer ember dolgozik a Magyar Posta kötelékében, és szeretné, ha ők éreznék, tudnák, hogy a kormányzat számít rájuk, a Magyar Postával nagy tervei vannak, ugyanis az nem egy elavult, a múlthoz tartozó intézmény. Szólt arról, hogy ha a kis településeken élő emberekhez is közelebb tudják vinni a banki szolgáltatásokat, akkor a kormány döntése a posta és a Postabank újbóli összeházasításáról szinte minden magyar ember érdekét jól szolgálhatná. (MTI)


 Emelkedik a gáz ára



Július 1-én 12 százalékkal többet kell fizetni a gáz használatáért. A villamos energia fogyasztói ára ugyanakkor változatlan marad. A készülő új gáztörvénnyel tárgyalásokat folytat a gazdasági tárca és a Mol Rt. A törvénytervezetet várhatóan ősszel nyújtják be a parlament elé. (MTI)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!