hetilap

Hetek hetilap vásárlás
APRÓPÉNZ

2001. 05. 26.
Mobilforradalom Gyakorlatilag egy év alatt megduplázódott a mobiltelefonok száma – derült ki a GFK Piackutató Intézet legfrissebb felméréséből. Idén március-áprilisban a háztartások 43 százalékában 3,5 millió készüléket használtak. Ez azt jelenti, hogy családonként 2,16 mobiltelefon van forgalomban. Az elmúlt év hasonló időszakában a háztartások mindössze 24 százaléka rendelkezett csupán mobiltelefonnal. A kutatóintézet szerint minél magasabb a háztartásfő iskolai végzettsége, annál nagyobb a mobilfonnal rendelkező családok aránya. Sőt az érettségizetteknél és a diplomásoknál már többséget alkotnak. A háztartások jövedelme szerint a 90 ezer forintnál kevesebbel rendelkező háztartásokban átlagon aluli a mobiltelefonnal való ellátottság mutatója, míg a nagyobb jövedelműeknél meghaladja az átlagot. A 150 ezer forintnál nagyobb jövedelműeknél legalább kétharmadával használnak több mobilkészüléket. Településnagyság szerint a 20 ezer lakosúnál kisebb falvak vagy városok alulreprezentáltak. Az ennél nagyobb városokban lévő háztartásoknak viszont több mint a fele rendelkezik mobiltelefonnal, kivéve Budapestet, ahol ez az arány még csak 47 százalék. (Hetek)

535 milliós csúcskereset 



Ugrásszerűen nőtt tavaly a legmagasabb jövedelem összege. Eddig a személyi jövedelemadó bevallások 97 százalékát dolgozta fel az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, de ebből is kiderül, hogy tavaly a legmagasabb jövedelem bruttó 535 millió forint volt, míg egy évvel korábban "csupán" 269 millió forint. A 100 legmagasabb jövedelemmel rendelkező ember átlagosan 102 millió forintot keresett az elmúlt évben, miközben ez az összeg tavalyelőtt 86 millió forint volt. (MTI)


Egyéves az EuroCenter 



Az egyéves születésnapját május 26-án ünneplő EuroCenter bevásárló- és szórakoztatóközpont új tulajdonos és üzemeltető kezébe került, miután az osztrák Real 4 You vállalat kivásárolta régi tulajdonostársát, és így 100 százalékos tulajdonossá vált. A tulajdonosváltás új koncepciók, tervek megvalósulását vetíti előre, a jelenleg 48 üzlettel üzemelő bevásárlóközpont további két bolttal bővül, és a tervekben szerepel még gyermekmegőrző kialakítása, postafiók nyitásának lehetősége, autómosó, gumiszervíz. A környék kulturális életét kéthetente megrendezendő koncertekkel tervezik felpezsdíteni, amelyek célcsoportja az igényes jazz és komolyzene iránt érdeklődő közönség. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!