hetilap

Hetek hetilap vásárlás
APRÓPÉNZ

2000. 11. 25.
Jövőre diákhitel Jövő év szeptemberétől alanyi jogon, fedezet nélkül minden egyetemi és főiskolai hallgató igényelheti az úgynevezett diákhitelt. Az évi 210 ezer forintot a fiatalok munkába állásuk után kezdik el törleszteni, a futamidő és a részlet összege jövedelemfüggő lesz, a majdani fizetés 6 százalékát teszi ki. Pokorni Zoltán oktatási miniszter azt is elmondta, hogy abban az esetben, ha valaki munkanélkülivé lesz, a minimálbér megfelelő hányada lenne a törlesztés összege. (MTI)

Hétfőtől Antenna Hungária-jegyzés



November 27-től indul az idei év első és várhatóan egyetlen nyilvános részvénykibocsátása. Az Antenna Hungária-részvények jegyzésére háromféle módozat kínálkozik. Alanyi jogon kárpótoltak, illetve azok örökösei határozatos kárpótlási jegyeik, valamint jegyzésenként 1741 forint befizetése ellenében korlátlan számban nyújthatják be igényüket, és az elosztásnál is elsőbbséget élveznek. Lehetőség van személyenként 20 darab részvény erejéig kedvezményes jegyzésre, ami részvényenként 500 forint árkedvezményt biztosít a kibocsátási árhoz képest. A harmadik lehetőség a készpénz ellenében, a maximum ár befizetésével történő jegyzés. A jegyzések leadhatók a Concorde Értékpapír Rt., a CAIB Értékpapír Rt., az OTP Értékpapír Rt., az OTP Bank Rt. és a Bank-Austria Creditanstalt Bank Rt. fiókjaiban november 27–30 közötti időszakban, ha azonban a teljes felajánlott mennyiség lejegyzésre kerül, a jegyzés már 29-én lezárulhat. (Hetek)


Internet alapú távközlés



December 1-től hivatalosan is megkezdi működését az Amtel Hang és Internet Kommunikáció Magyarország Kft. Antalffy Thomas ügyvezető igazgató tájékoztatója szerint az internet alapú távközlési szolgáltatásokat 10-30 százalékkal olcsóbban tudják biztosítani nemzetközi hívások esetében, mint a jelenlegi szolgáltató. A 100 százalékig amerikai tulajdonban levő cég már eddig is több jelentősebb céget hódított el jövőbeni konkurensétől, és bizakodó a jövőt illetően. A cég emellett számos virtuális áruházat is működtet. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!