hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Konkurens európai hírcsatorna

1999. 12. 11.
Egyre nagyobb nézőszámot tudhat magáénak a német n-tv nev? hírtelevízió. A három német tévétársaság által üzemeltetett hírcsatorna főleg a német nyelvet is beszélő területeken (Németország, Ausztria, Svájc, Észak-Olaszország, Kelet-Franciaország, Nyugat-Lengyelország) egyre inkább a CNN konkurenseként lép fel. December 1-je óta az interneten is hozzáférhetőek az adások képben és hangban, a fontosabbakat az archívumból utólag is le lehet hívni, és a világhálón szokásos Real Video formátumban meg lehet tekinteni. Nemcsak hírek, hanem ismert szakemberek által adott gazdasági, politikai elemzések is hozzáférhetőek ilyen módon az n-tv archívumából. Közvélemény-kutatási értékelések alapján az amerikaiak növekvő nyugat-európai elutasításával egyenlő arányban egyre több néző kapcsol át az angol nyelv? CNN-ről az európai n-tv-re. A hírtelevíziók a CNN-hez hasonlóan viszonylag kevés reklámot sugároznak, legalábbis annál kevesebbet, ami elég a stúdiók, műsorkészítési költségek és tudósítói hálózat fenntartására. A különbözetet általában a fenntartó szervezetek állják egyéb bevételeikből. Mivel a média mára hatalmi ágazattá nőtte ki magát, magától értetődik, hogy a hírszolgáltatás e hatalom gyakorlásának egyik eszköze, és az Európai Unióban túlsúlyos Németország sem kíván lemondani az n-tv által kiaknázható előnyökről. (E. I.)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!