Kereső toggle

Társasjáték

Jobban irányítanád az ostromot, mint Lotharingiai Károly? Ravaszabb vagy, mint Abdurrahman pasa? Itt az idő, hogy kiderüljön, tényleg egy tábornok veszett-e el benned!

A Buda visszavívása – 1686 című játék, egy kétszemélyes, gyorsan játszható stratégiai társasjáték, melyben a 330 évvel ezelőtti ostrom elevenedik meg.

A játékban a császári koalíció vezette ostromló csapatok, és a várat védő török erők állnak szemben egymással. A császáriak célja, hogy a játék végére legyűrjék a török ellenállást, és visszafoglalják Budát, míg a törökök célja ennek meghiúsítása, a vár megvédése.

A játékhoz szükséges a Tereplap és a Játékegységek letöltése és kinyomtatása. Ha tartós és időtálló játékot szeretnél, akkor a Tereplapot is és a Játékegységeket is ragaszd fel kartonra. Érdemes kezdetnek elolvasnod az ostrom lefolyásáról szóló Hetek-cikket. A Játékszabályzatot alaposan olvasd végig, szánj időt a megértésére, nem annyira bonyolult, amilyennek elsőre tűnik, csak figyelj oda, és a végére minden a helyére kerül. A társasjátékot a 14 évnél idősebb korosztálynak ajánljuk.

Jó szórakozást és tanulást kívánunk!

  • JátékegységekJátékegységek
  • JátékszabályzatJátékszabályzat
  • TereplapTereplap
  • Az ostrom lefolyásaAz ostrom lefolyása
Tereplap A tereplap előnézete

Szerezd meg a HETEK Zrínyi Emlékévre megjelent ünnepi bookazine-ját is!

1566 Dzsihád Magyarország ellen
TV-Spot
Vírusfilm