Kereső toggle

Jönnek a fintechek

Veszélyben a bankok helyzete?

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Úgy tűnik a bankok csillaga leáldozóban van, számos fiatal és dinamikus pénzügyi szolgáltatás jelent meg az elmúlt évek során, amelyek megoldást nyújthatnak a klasszikus banki szolgáltatások hiányosságaira.

Várakozás, nehezen érthető jogi szövegek és rejtett költségek nehezítik meg az emberek életét nap mint nap – kevesen szeretik a már meglévő bankjaikat. Kialakulóban van azonban egy teljesen új iparág, amely merőben forradalmasítaná a pénzügyi szolgáltatások piacát: ők a fintechek. Ide tartozik minden modern technológiát használó pénzügyekkel foglalkozó cég, legyen az befektetési platform, intelligens biztosításokat kínáló vállalat vagy nemzetközi átutalásokat kezelő startup.

A fintech fogalmán belül külön helyet foglalnak el a neobankok, amely olyan bankokat jelent, amelyek nem rendelkeznek fizikai bankfiókkal, minden interakció a mobilappokon, weboldalakon keresztül történik a számlanyitástól a használaton át az esetleges számlazárásig. Külföldön – főleg az angol bankszektorban – már több ilyen ígéretes neobank nyílt, amelyek több milliárd dollár befektetés bevonása segítségével több tízmilliós ügyfélkört építettek ki.

A teljes cikk a Hetek hetilapban olvasható. Keresse az újságárusoknál vagy rendelje meg online a https://digitalstand.hu/hetek felületen.

Olvasson tovább: