2005. 12. 13.
Ki ne bosszankodott volna már amiatt, hogy a hűtőből kivett vaj annyira
kemény, hogy lehetetlen elkenni a kenyéren? Nos, ennek úgy tűnik, hamarosan
vége, ugyanis egy angliai székhely? vállalat megalkotta a Csodavaj elnevezésű,
hordozható, hőmérséklet-ellenőrző készülékkel felszerelt vajtartódobozt.
A tárolóedény képes az optimális kenhetőségi hőmérsékleten, azaz 18,5
fokon tartani a vajat, ami a beépített szellőzőnek és chipnek köszönhető.
A Csodavaj nagy előnye, hogy a fogyasztó maga állíthatja be a kívánt hőmérsékletet,
így ezentúl egyedül ő lesz a felelős a hűtőből kivett vaj állagáért.
Felmérésekből kiderül, hogy több mint 16 millió angol háztartás vásárol
rendszeres gyakorisággal vajat, és a legtöbben a kenhetetlenségre
panaszkodnak. Az edény megalkotásával a cég legfőbb célja az volt, hogy az
ország étkezésének több ezer éve fontos elemét képező élelmiszer ne tűnjön
el az étrendből. (Reuters – Joób Viktória)
Tovább olvasná?
Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.
Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.