hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ön dönt: iszik vagy úszik

2005. 11. 08.
Egy friss ausztrál vizsgálat úgy találta, hogy az 1971 és 2004 között történt 62 végzetes krokodiltámadás 29 százalékában az áldozat alkoholos befolyásoltság alatt állt. "A megtámadott emberek közel egyharmada fogyasztott alkoholt – nyilatkozta Charlie Manolis, a tanulmány társszerzője. Ez nem azt jelenti, hogy részegek lettek volna, mikor a folyóba estek – bár azért csak beleestek. Ha az emberek isznak, sutba dobnak minden óvatosságot." A hetvenes évek elején védetté nyilvánították a sósvízi krokodilokat, ami a populáció drámai növekedését eredményezte. Becslések szerint az Észak-Ausztráliában élő vad sósvíziek száma az 1971-es háromezer környékéről mára több, mint 75 ezerre ugrott. Ám nemcsak a számuk, hanem méretük is növekedett: az emberekre támadó állatok négy-öt méteres, több száz kilós óriások. (AFP)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!