Kereső toggle

Vitatott hatóanyagok

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

Egyre több vásárlónál váltanak ki egyes kozmetikai készítmények allergiás tüneteket és egyéb rendellenességeket. Az Ökoteszt kozmetikumlistáját kézben tartva az egészségét szem előtt tartó fogyasztó könnyen ellenőrizheti, vajon a megvásárolni kívánt kozmetikum tartalmaz-e problémás hatóanyagokat vagy sem. 

Szakemberek több mint hatezer hatóanyagot vizsgáltak és ellenőriztek. A füzetbe foglalt eredmény Németországban újságárusoknál is beszerezhető. A gyártónak természetesen fel kell tüntetnie a hatóanyagokat, de a közember honnan tudná, hogy a
"benzophenon" alatt allergiát előidéző fényvédő réteget kell érteni, az "imidazolidinyl urea" pedig olyan tartósítószer, ami rákkeltő hatású aldehid formát tud felbontani? De a legfontosabb, hogy a vásárló már a boltban el tudja dönteni, hogy a bőrbarátként reklámozott krém tényleg jó-e, vagy a ráncok elleni csodaszer nem tartalmaz-e vitatott anyagokat. Mindegyik füzet egy külön CD-t is tartalmaz teljes kozmetikumlistával, ami az otthoni számítógépen megjeleníthető. Ezenkívül a füzet természetesen zsebméret? alakban is megjelent, ami minden retikülbe belefér. (dlonline)

Olvasson tovább: