hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vitatott hatóanyagok

2004. 11. 29.
Egyre több vásárlónál váltanak ki egyes kozmetikai készítmények allergiás tüneteket és egyéb rendellenességeket. Az Ökoteszt kozmetikumlistáját kézben tartva az egészségét szem előtt tartó fogyasztó könnyen ellenőrizheti, vajon a megvásárolni kívánt kozmetikum tartalmaz-e problémás hatóanyagokat vagy sem. 

Szakemberek több mint hatezer hatóanyagot vizsgáltak és ellenőriztek. A füzetbe foglalt eredmény Németországban újságárusoknál is beszerezhető. A gyártónak természetesen fel kell tüntetnie a hatóanyagokat, de a közember honnan tudná, hogy a
"benzophenon" alatt allergiát előidéző fényvédő réteget kell érteni, az "imidazolidinyl urea" pedig olyan tartósítószer, ami rákkeltő hatású aldehid formát tud felbontani? De a legfontosabb, hogy a vásárló már a boltban el tudja dönteni, hogy a bőrbarátként reklámozott krém tényleg jó-e, vagy a ráncok elleni csodaszer nem tartalmaz-e vitatott anyagokat. Mindegyik füzet egy külön CD-t is tartalmaz teljes kozmetikumlistával, ami az otthoni számítógépen megjeleníthető. Ezenkívül a füzet természetesen zsebméret? alakban is megjelent, ami minden retikülbe belefér. (dlonline)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!