hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Különös kalandor

2004. 10. 25.
Lloyd Scott rekordot döntött a 2002-es londoni maratonon, amikor több mint öt nap alatt tette meg a 26 mérföldes utat egy 80 kilogrammos mélytengeri búvárruhában. A múlt évi 42 kilométeres víz alatti sétája Loch Ness tavában 12 napig tartott. Scott most is nagyszabású kalandba fogott. 

A Sherlock Holmesra emlékeztető módon tweed-öltönybe, vadászkalapba, nagy álbajuszba öltözött angol férfi a nyugat-ausztráliai Perthből indult hatalmas első és kicsiny hátsó kereke miatt feltűnő, csörgő-zörgő, Viktória korabeli "negyed pennys" biciklijén, hogy aztán a 4350 kilométerre fekvő Sydneybe érkezzen meg. Útja a világ "legmogorvábbnak" számító sivatagjain is keresztülvezet majd, köztük a félelmetes Nullarbor-síkságon, ahol csak néhány őshonos állat és cserje képes az arrafelé szokványosnak számító negyvenfokos hőségben életben maradni. "Lehet-e keményebb ez a túra, mint a Loch Ness-i séta? Nos, a biciklin lévő felfüggesztés nem túl jó, a nyereg alatt is csak két rugó van, ezért kénytelen voltam csalni, és gyapjútakaróval letakarva tenni puhábbá" – mondta a 43. születésnapját ünneplő, jó humorral megáldott egykori tűzoltó és focista. Scott az 1980-as években elvégzett csontvelő-transzplantációja után gyógyult ki a leukémiából. Akkor határozta el, hogy teljesítménysorozatával pénzt gyűjt a leukémiával kapcsolatos kutatásokhoz, illetve hozzájárul, hogy minél nagyobb legyen a betegségről való tudás. Reméli, hogy mostani, ezúttal hathetesre tervezett kalandjával legalább 1,5 millió pennyt sikerül "összekerekeznie" a leukémiás gyerekek megsegítésére. "A hét nagy világrészből haton tettem már ezt-azt, de a legvégére szerettem volna a legjobbat" – mondta a Kentből, Rainhamből való háromgyermekes édesapa, akit az úton azért elkísér édesapja, fivére és gyógytornásza. (AFP)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!