hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Új cápafaj

2004. 09. 13.
Újfajta ugráló cápát fedeztek fel egy német akváriumban, ami viselkedésében egészen hasonlít a békához. A 71 centi hosszú Cuddles nev? nősténycápát bolyhos tüskék között fedezték fel, jelenti a Telegraph. Nagy orrcimpái vannak és egy plusz kopoltyúja, ami megkülönbözteti a 405 ismert cápafajtól. 

Tengerbiológusok szerint uszonyai kisebbek, de izmosabbak, mint a hasonló méret? cápáknak. Ezeket összeüti azért, hogy medencéje alján át tudjon ugrálni a másik oldalra, ahelyett, hogy átúszna a vízben a többi cápához hasonlóan. "Átlépked a tenger fenekén mint egy béka, ahelyett, hogy kecsesen úszna," mondja Peter Faltermeer a Coburgbeli Sea Star Aquariumból. Szerinte a tudósokat zavarba hozta a dolog. "Nem tudták osztályba sorolni. Cuddles egyedi és csak hozzánk tartozik." A cápa korábbi otthona egy ausztrál állatkert volt, ami átadta a cápát a német állatkertnek anélkül, hogy felmérték volna milyen ritka egyed. A Sea Star most próbál kiválasztani egy latin és angol nevet az új egyed számára. "Ez az első alkalom, hogy egy teljesen új cápafajt fedeztek fel, ám nem a vadonban, hanem egy hal-akváriumban. Ez fantasztikus. (Ananova)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!