hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mali és a sáskák

2004. 09. 20.
Amadou Toumani Toure, Mali elnöke és az államfő kabinetje önkéntes alapokon úgy határozott, hogy lemond egyhónapnyi jövedelméről, hogy az összeget a tömegesen támadó korgó gyomrú sáskák feltartóztatására ajánlja. 

Az így befolyt összeget egy csaknem két évvel ezelőtt alakult, speciális természetvédelmi alapítvány számlájára utalják majd át, amelyet abból a célból hoztak létre, hogy felvehesse a harcot a nyugat-afrikai térségben hemzsegő, ujjnyi hosszúságú rovarokkal. Mali állam vezetőségének a rovarveszély elhárítására irányuló nagylelk? gesztusát többek közt az is sürgeti, hogy az invázió már akkora méreteket öltött, amelyre az elmúlt évtized során sem akadt példa. Egy a mezőgazdaság és az élelmiszeripar helyzetét elemző szervezet becslései szerint az idei rovarinvázió okozta károk elleni harcra csaknem 100 millió dollárra lesz szükség. A mezőgazdasági válság kiküszöbölése is tetemes költséget, csaknem 37 millió dollárt emészt majd fel. Mali vezetői mintegy 1400 eurónyi havi jövedelmüket és egyéb járulékos bevételeiket áldozták a sáskainvázió elleni harcra. (Takács G.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!