hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kannabisz a palotában

2004. 09. 20.
Kannabiszpalántákat találtak és semmisítettek meg a norvég királyi palota, azaz Harald király és felesége, Sonja királynő otthonának közvetlen közelében.

A hírt hivatalos források is megerősítették. "Valóban találtunk néhány hasispalántát a kertben. Ám arról, hogy ezek hogy kerültek oda, halvány sejtelmünk sincsen." – kommentálta a norvég uralkodó udvarára nézve szerfelett kínos tényállást az AFP hírügynökségnek Wenche Rasch, a királyi család szóvivője. Még mindig nem tudni, vajon a tiltott szernek minősülő növényt véletlenül, pusztán dekoratív zöldnövényzetként ültették–e el az uralkodócsalád kertjében, vagy hogy egy külsős csempészte-e a palánták közé. Egyébként Oslo városának felelőssége a főváros közepén található, viszonylag kisméretűnek számító park felügyelete. A növényeket kedden semmisítették meg, miután az egyik, vallásos irányultságú norvég napilap, a Vaart Land helyszíni tudósításban számolt be a történtekről. 

Az Európában még fellelhető királyi családok közül egyébként a norvég monarchia képviselői számítanak a "legmodernebbeknek" és a leginkább földhöz ragadtaknak. Haakon herceg példának okáért egy olyan közemberi státusban lévő hölggyel lépett házasságra, akinek előző kapcsolatából származó fia drogproblémákkal küszködött, ráadásul beismerte botrányokban bővelkedő múltját. (AFP)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!