hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Emléktárgyak a Titanicról

2003. 12. 15.
Egy, a szerencsétlenül járt Titanicról származó vacsoraétlap közel 50 ezer dollárért kelt el egy aukción a közelmúltban. A képeslap nagyságú menüt állítólag az óceánjáró másodtisztje adta oda feleségének a southamptoni kikötőből való kihajózás előtt. Az étlap elárulja, hogy az utasok lazacot, borjúmirigyet, sült csirkét, bárányt, arany lillét és barackot fogyasztottak, mielőtt az elsüllyeszthetetlennek vélt Titanic egy jéghegynek ütközve örökre eltűnt a mélységben.

Az étlapot a hajón talált más tárgyakkal együtt egy magánkézben lévő belfasti múzeum vásárolta meg. Ez azért érdekes, mert a Titanicot itt építették meg. Az étlappal együtt került kalapács alá egy kézirat is, amelyet szintén a már említett másodtiszt jegyzett fel a hajó utolsó óráiról. "Olyan reccsenések, morajlások voltak hallhatók a hajó belsejéből, mintha dörgött volna az ég" – írta a másodtiszt, akinek sikerült megmenekülnie. "Éjjel két óra volt, amikor a hajó teljesen függőleges helyzetben tornyosult magasba. Mindez két percig tarthatott, és tatja egyenesen az ég felé állt. Aztán először lassan süllyedni kezdett, majd óriási sebességgel örökre eltűnt a víz alatt." (Reuters – Meleg Viktória)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!