hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Antik állatok kitömve sürgősen eladók

2002. 12. 09.
Kiscicák játszanak a teával és süteménnyel megterített asztal körül, amíg a közelben két kackiás mókus pipázik, a kétfej? bárány és egy összenőtt malaciker pedig a távolból figyeli őket. Ezek a szokatlan darabok most eladók Mr. Potter Különlegességek Múzeumának sok más lakójával együtt. A Viktória korabeli kitömött állatok Nagy-Britannia egyik legrégebbi gyűjteményét alkotják. "Egykor nagyon népszerűek voltak a Viktoriánus kitömött állatok, de manapság már nem anynyira keresettek," nyilatkozta Kevin Moore, a dél-nyugat angol Jamaica Inn tulajdonosa, ahol ez a hatezer darabos kollekció található. 

A tulajdonos a gyűjteményét mintegy három millió dollárért szeretné eladni, s már az Egyesült Államokból és Európából is többen jelezték érdeklődésüket. A gyűjteményt Walter Potter készítette a tizennyolcadik század közepén, miután kedvenc kanárija megdöglött és kitöméssel próbálta megörökíteni. A még kezdetleges elkészítés? m? 1845-tól a Londontól délre található Bramble faluban volt látható. A gyűjtemény 16 éve költözött a Jamaica Innbe, ahol már egy helyi meséket ábrázoló viaszfigura kiállítás volt. Most azonban helyszűke miatt a tulajdonos úgy döntött, hogy értékesíti az állatokat. (AP)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!