hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Dagobert lehagyta Rockefellert

2002. 11. 25.
Nem kis ribilliót okozott a minap a száz leggazdagabb hazai személy kilétének felfedése a magyar sajtóban. Ám a nyilvános lista közzétételének amerikai licenctulajdonosa, a Forbes magazin gondolt egy merészet: összeállította a köztudatban lévő szinte összes képregény-, rajzfilm- és regényhős vagyoni helyzetét bemutató listáját.

A kilencvenes évek folytatásos filmfolyamait kedvelőket biztos meglepte, hogy a Dallasban elkövetett üzleti manipulációk intrikusát, Jockey Ewingot csaknem nyolc hely-lyel előzte meg Santa Claus, hivatalosan is végtelennek minősített vagyonával. Habár a Ewing-család folyton-folyvást bajkeverő tagját a százas lista negyedik lépcsőfokán posztoló Dagobert bácsi kenterbe verte 8,2 milliárd dolláros vagyonával, lega-lább azzal vigasztalhatja magát, hogy még mindig többet apríthat a tejbe, mint a 101 kiskutya hírhedt Szörnyella De Frásza. A listán – a teljesség igénye nélkül – helyet kapott még a Simpson családból ismert üzletember, a milliárdos C. Montgomery Burns mintegy egymilliárdnyi dollárra rúgó vagyonával. Roald Dahl Karcsi és a csokoládégyár cím? gyermekkönyvének hőse, a gyár tulajdonosa, Willie Wonka 8 milliárdos vagyonával szintén helyet kapott az első tíz között. (Uno – Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!