hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy biztos igen – 83 éve

2002. 09. 07.
Guiness rekordot állított fel az a házaspár, aki 83 éve mondta ki a boldogító igent. William és Claudia Lillian Ritchie 1919. április 12-én házasodott össze az amerikai Jeffersonville-ben. "Gondot akartam viselni rá, ez volt a fő vágyam" – mondta Bill Ritchie a feleségéről. A házaspár négy gyermeket nevelt fel, akik közül ketten máig élnek. Kilenc unokájuk, huszonhárom dédunokájuk és tizennyolc ükunokájuk van. "Lil Ritchie memóriája már nem a régi, Bill pedig nehezen hall, de mindketten tudnak az elismerésről" – mondta lányuk, a hetvenöt éves Jewell Wagoner.

 Az ifjabbik lányuk hetvenhét éves nővérével, Helen Penningtonnal együtt viselte eddig gondját a szülőknek, ám mivel ez egyre nehezebbé vált, a házaspár most idősek otthonába költözött. Elsőként a 98 éves Lil Ritchie, majd 104 éves férje is, aki otthon akart ugyan maradni, de nem bírta a feleségétől való távollétet, így pár nap múlva követte őt. "Házasságuk nyolcvanhárom éve alatt sosem voltak külön" – mondja lányuk Jewell, aki megszervezte szüleinek a Guiness rekord elismertetését. Az ötlet azután jött, hogy szülei házassági évfordulója kapcsán cikk jelent meg a Lexington Herald-Leader cím? újságban. "Valaki azt mondta, lehet, hogy ők a legidősebb házaspár a világon" – tette hozzá. A Ritchies házaspár ebben az évben 579 gratuláló üdvözlőlapot kapott a szokatlanul sokadik évforduló alkalmából. (Reuters)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!