hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A BMW-érzés

2002. 09. 15.
A brit Mitsubishi Motors nemrégiben kilencszáz autóst kérdezett meg, hogy megtudja, mi bosszantja egyik autóst a másikban leginkább. Kiderült, hogy a legagresszívebb vezetők a BMW-tulajdonosok, akik messze verik ebben a Volvo-, Porsche- és Nissan-tulajdonosokat. Érdekes módon a másokat veszélyeztető vezetési stílust a megkérdezettek csak húsz százaléka tartotta megengedhetetlennek. Ugyanakkor kiderült, hogy minden öt férfi vezetőből három agreszszívnek tartotta magát, míg minden öt nő közül csak egy jellemezte magát agreszivitásra hajlamosnak a volán mögött. 



– Érdekes, mikor kocsikázom, sosem vagyok ideges

A sofőröknek több mint fele szerint az udvariatlanság a legrosszabb az utakon. A felmérésben részt vevő férfiak körülbelül ötven százaléka nyilatkozta magáról, hogy rendszeresen elfelejti megköszönni autós társának az előzékenységet, míg minden hat megkérdezett hölgyvezetőből csak egy mondta ugyanezt. David Miles, a Mitsubishi szóvívője elmondta, hogy ők arra ösztönöznék az autósokat, hogy amennyire csak lehet, legyenek udvariasak az utakon. Hozzátették, hogy valószínűleg, ha kormányzati szinten átfogóan rendezésre kerülne a közlekedési rendszer, például a gépjárm?-tulajdonosoktól beszedett adót beleforgatnák ennek szervezésébe, elő lehetne segíteni az autós etikett javulását. Kiderült, hogy ebben a hónapban kerül kiállításra a négyszázezredik rendszámtábla, ami azt jelenti, hogy körülbelül ennyi autó vesz részt a közúti forgalomban. (Ananova)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!