hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zamzam Colát vegyenek

2002. 08. 31.
Egy iráni üdítőital-gyártó vállalat a Szaúd-Arábiában értékesített amerikai üdítő- italok elleni bojkottba kezdett. A közismert amerikai Coca-Cola és Pepsi-Cola helyett egy "iszlám alternatívát", a Zamzam Colát népszerűsíti. Az új termék egy Mekka közelében található szent tóról kapta a nevét. A cég szaúdi illetékeseinek állítása szerint a termék piaci bevezetésének hetében az előzetesen becsült mennyiségnek a háromszorosát (több mint négymillió üveg) adták el a királyság keleti részében. 

A kezdeti sikereket az amerikai termékek elleni bojkottal, illetve a Zamzam Cola jó minőségével magyarázzák. A bojkott kiváltó oka az Egyesült Államokkal szembeni általános gyűlölet, amiért Amerika kiáll Izrael mellett területeinek megvédésében a palesztinokkal szemben. A kampány eredményeképpen 2002 első három hónapjában negyven százalékkal esett vissza az USA Szaúd-Arábiába irányuló exportja. A vállalat más országokban is meg kíván jelenni üdítőitalaival, többek között Irakban, Pakisztánban, néhány afrikai országban és a világ egyéb részein is. (Reuters)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!