Kereső toggle

Mosógép ebeknek

Továbbítás emailben
Cikk nyomtatása

A forradalmian virágzó technológiai újítások betoppantak minden, magára valamit adó négylábú életébe. Egy leleményes spanyol, Eduardo Segura megalkotta minden idők első kutya- és macskamosó automatáját.

A Lavakan néven szabadalmazásra kerülő szerkezet egy olyan zárt, vízhatlan fémdoboz, amelynek ajtaján át belsejébe jutva foglal helyet a négylábú. Franciaországban már több helyen üzemel a speciális mosógép. A tervező természetesen gondosan ügyelt a részletekre. A gép nem dörzsöli az állatok szőrét, így nem károsítja a jószágokat borító zsíros védőréteget. Mindamellett a programok hevessége igazítható a tisztogatásra váró jószágok súlyához is. Maga az automata elég drága: 3,8 millió forintra lesz szüksége annak, aki feltétlenül szeretne otthonra is egyet.

Honi berkekben viszont egyelőre korlátozott menynyiségben, de egyre jövedelmezőbb üzletnek számít mindenféle háziállat – de elsősorban a kutya – vizuális reprodukálása. A kedvencek rajzba foglalása az örökkévalóság számára különféle festmények formájában egyelőre vetélytárs nélkül hódít.

Egy középtermet? vizsla portréja egész alakos verzióban, A/2-es papíron mintegy tízezer forintot taksál. Az eddigi értesülések szerint a magyar piacon az egyedi, színes kutyarajzot részesítik előnyben a megrendelők. Az USA-ban nem meglepőek a grafikák, az olajportrék, de még a sokszorosított portrék sem. (Hetek – Index)

Olvasson tovább: