hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Alaszkai hóhiány

2001. 11. 25.
Bosszúsak az Iditarod verseny rendezői a túlzott meleg és hóhiány miatt. Az Iditarod (más néven: "kutyák napja"), egy 1770 kilométeres alaszkai – Anchorage-től Nome-ig tartó – szánfutam, melyet március elején szoktak megrendezni. Az enyhe időjárás azonban most megnehezíti a nevezők felkészülését; az idei tél ugyanis rekordot döntött. 

Novemberben általában egy méteres hó szokott lenni, a hőmérséklet is rendszerint fagypont alatt van, most azonban nem ez tapasztalható. Eddig mindössze 60 cm hó esett, és annak is a nagy része rövid időn belül elolvadt. A verseny egyik szervezője, Jack Niggemyer, egyszerűen csak a "végzetes" szóval jellemzi a jelenlegi időjárást. A legnagyobb gondot az újonc szánkósoknak most az okozza, hogy a nagy futam előtt egy közel 800 kilométeres képesítő versenyt kell teljesíteniük ahhoz, hogy bejuthassanak az Iditarodba, ezt azonban hó nélkül elég nehéz megvalósítani. (Reuters)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!