hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Változó városképek

2001. 10. 14.
London városképében is változás fog beállni, bár eddig a csillagos ég volt a határ: egyre-másra épültek a felhőkarcolók méreteit elérő épületek. A tervek romba dőltek a WTC-t ért támadás után. Marco Goldschmeid építész szerint leáldozóban van a felhőkarcolók kora. "Nemhogy százemeletes épületek, de még ötven emelet felhúzását is jobban meg fogja mindenki gondolni." 

Anglia egyik legmagasabb és leghíresebb épülete, az ötvenemeletes Canary Wharf sok ember számára túl magas. "Én a Bank of New York pénzintézet 43. emeletén dolgozom. Amikor elkezdtük nézni a WTC-ről szóló híreket, azt gondoltam, ezek mi is lehettünk volna…" – nyilatkozta egy londoni. Aaron Morby, a Construction News cím? újság szerkesztője szerint a WTC Amerika gazdasági sikerének és erősségének szimbóluma volt. Ez a jelkép Angliában nem feltétlenül egy magas épület, hanem például a "csatorna"-alagút. Londonban a két legújabb torony a jövő évben kerül befejezésre, a bérlők természetesnek veszik, hogy be is költöznek. Tulajdonképpen, ha jól belegondolunk, nem a támadástól való félelem tartja vissza az embereket az építkezéstől, hanem egy ilyen eseményt követő gazdasági krízis. Kevesebb pénz, alacsonyabb épületek… (CNN)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!