hetilap

Hetek hetilap vásárlás
INNEN-ONNAN

2001. 10. 14.
Kalandos nászút "Sohasem fogom elfelejteni a nászutunkat" – mondta Debbie Kusich, aki idén júliusban ment férjhez. Az amerikai Debbie és Marc Kusichnek kalandos nászútban volt része, mivel a világban történt események minduntalan beleszóltak romantikus olaszországi utazásukba.  Mikor szeptember 11-én földet értek Európában, rögtön arról értesültek, hogy mialatt ők a levegőben voltak, terrortámadás érte hazájukat. Azután kedden egy, a Como-tó melletti hotelban szállásolták el őket hirtelen, miután a Swissair légitársaság csődhelyzete miatt törölte összes járatát. Így az ifjú párnak más megoldást kellett találni a hazajutásra. A Kalifornia állambeli Belmontban élő pár nem szállhatott fel a Zürichből San Franciscóba induló járatra, mivel használhatatlanná vált a Swissair légitársaságnál vásárolt repülőjegyük. Ehelyett nagy nehézségek árán egy Milánóból Los Angelesbe induló Alitalia járatra váltottak jegyet. "Lehet, hogy egy új pár fülbevalót kell majd vásárolnom Debbie-nek" – viccelődött Marc Kusich, aki hidraulikus mérnökként saját céget vezet San Francisco külvárosában. "De egyáltalán nem bántuk meg, hogy Olaszországba mentünk, nagyszer? hely" – tette hozzá. (Reuters)

Rács mögött a riói rém

Brazíliában végre elfogták "Oszama bin Ladent" – az óriáskígyót. A három méter hosszú Boa Constrictort azért nevezték el Rio de Janeiro egyik külvárosának lakosai a terroristavezér után, mert valósággal terrorizálta a környéket – több kutya és macska eltűnése "szárad a lelkén" –, és mert nagyon nehéz volt elfogni. A hüllőt végül egy családi ház udvarában csípte el egy csapat tűzoltó, akiket egy szobalány hívott ki telefonon. "Oszama bin Laden" szerencsére jóllakott állapotban volt, ezért nem tanúsított nagyon heves ellenállást, ám így is nyolc férfira volt szükség ahhoz, hogy sikerüljön betuszkolni egy furgonba. Rio külvárosaiban egyébként meglehetősen sok a kígyó, de ez a fajta igen ritka. (MTI)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!