hetilap

Hetek hetilap vásárlás
INNEN-ONNAN

2001. 09. 23.
A korbács visszhangja Iránban a korbácsolás évek óta elfogadott büntetőeszköz. Példának okáért az a személy, aki leissza magát, ötventől százig terjedő ütést kap büntetésül. Ám néhány reformer kormánypárti miniszter fölemelte szavát a módszer ellen, ugyanis szerintük a nyilvános korbácsolás rossz PR az országnak – különösen addig, amíg külföldi befektetőket igyekeznek Iránba csalogatni. A büntetésnek ezt a módját bevezető konzervatív bírói testület azonban nem ért egyet a vádakkal. Az elmúlt héten rendezett találkozón feltették a kérdést: korbácsolni vagy nem? Ám az erre adandó válasz megszületése kicsit több időt kíván. (Newsweek)

Meghiúsult a rapperek terrorcselekménye





Lecserélik a Coup nev? amerikai rapzenekar megjelenés előtt álló albumának borítóját. A kép az együttes tagjait ábrázolja, amint felrobbantják a World Trade Center ikertornyait. Néhány órával azután, hogy terroristák két eltérített repülőgépet nekikormányoztak a World Trade Center ikertornyainak, a San Franciscó-i 75 Ark lemezkiadó levette honlapjáról azt az albumborítót, ami kísérteties hasonlóságot mutat a valóságban történtekkel: a borító a WTC-t ábrázolja, amint felrobban. Rajta vannak a képzeletbeli elkövetők, a Coup nev? rapzenekar tagjai is: egyikük detonátort tart a kezében, míg másikuk a "pusztulás zenéjét" vezényli. Az üzenet egyértelm?: vesszen a kapitalista Amerika. Ez egyébként a Coup erősen politikai hangvétel? dalainak egyik vezérgondolata. A zenekart a kilencvenes évek elején alakította Bootsy (született Raymond Riley), a politikai aktivistából lett rapper. A Coup dalaiban az ő szélsőbalos, harcos antikapitalista eszméi jutnak kifejezésre. A negyedik album "vizuális terrorakcióját" azonban a valóság meghiúsította: a zenekar kiadója a keddi események hatására visszavonta a Party Music cím? lemezhez hónapokkal ezelőtt tervezett borítót, amelyet a héten akartak nyomdába küldeni. "Abban a pillanatban intézkedtünk, ahogy hallottuk a híreket" - mondta a 75 Ark egyik munkatársa. Az album november 6-án jelenik meg, új borítóval, amin valószínűleg az együttes logója lesz, semmi más. (Origo)


Miaú-jság arra felétek?


Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!