hetilap

Hetek hetilap vásárlás
INNEN-ONNAN

2000. 10. 07.
Posztolimpiai bú Pszichológusok arra figyelmeztetnek, hogy afféle posztolimpiai bú keríti hatalmába az olimpián részt vett 16 ezer sportolót. "Ez a legnagyobb sportesemény a világon, és egyszerűen képtelenség mindig ugyanolyan lángon lobogni. Komoly hangulati visszaesés következik be" – mondta az ausztrál csapat sportpszichológusa a Sunday Telegraph cím? lapnak. Hozzátette, hogy az olimpia utáni búskomorság bekövetkezte nagyban függ attól, ki hogyan szerepelt. Egy aranyérmes bajnok felfokozott jókedélye akár egy évig is eltarthat, de előbb-utóbb mindenki szembesül vele, hogy ő is csak egy ember a sok közül – mondta Michael Martin. (MTI)

A zoknik földje



A Lookout-hegység lábainál élő közösség azzal büszkélkedhet, hogy 100 zoknigyár
működik itt. A helybéliek állítják, hogy itt találták fel a mindkét végén
nyitott "aerobic zoknit", valamint hogy minden harmadik pár zokni náluk készül.
Fort Paynében évente 60 millió pár zoknit gyártanak, és talán a világ legnagyobb
zokniáruháza is itt található. A városkában nemrég nyitotta meg kapuit a Harisnyamúzeum.
A furcsa varrógépek fejlődését bemutató képek a múzeum egyik falát teljesen beborítják,
míg a felnagyított fekete-fehér fényképek az egykori gyári munkások életét
illusztrálják. (USA Today)


Őszi autós újdonságok

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!